Снимка: © Булевард България

Бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, която се намира под домашен арест, ще се кандидатира за депутат на предстоящите парламентарни избори. Тя ще участва във вота с партия Общество за Нова България и неправителствената организация „Зелен Младост“.

Иванчева обяви новината в своя профил във Facebook, където съобщи, че двете организации скоро ще представят обща платформа.

„Самата аз винаги съм имала резерви към политическите партии. Но отдавна разбрах, че системата е изградена така, че за да я променим, трябва да имаме политическо участие. В последните месеци получавах обаждания, покани и проведох доста разговори с представители на опозиционни партии, обсъждахме съвместно участие в предстоящите парламентарни избори. Прегледах в детайли устави, разговаряхме за идеи и възможни промени. Обсъждахме как обществото да си отвоюва родината от шепата феодали, на които сме се превърнали в крепостни селяни. Тези разговори се оказаха плодотворни“, написа тя.

Иванчева добави още, че платформата на Общество за Нова България е „близка“ до каузите ѝ.

„В личен план бях в дилема дали да не се концентрирам върху делото и битката да докажа невинността си, за да си върна свободата. Но в главата ми още кънтят думите на Гешев, че сготвянето и унищожаването на личността Иванчева „е с политически залог”. Това ме кара да продължа да участвам в разплитането на политически възел, защото само ако се завърне демокрацията, ще мога да се надявам да получа справедливост", написа тя.

Иванчева бе арестувана за искане на подкуп от строителен предприемач през 2018 и бе осъдена на 20 години затвор. След това присъдата ѝ бе намалена на 8 години на втора инстанция, а скоро процесът ще се гледа на трета инстанция. В момента бившият независим кмет на „Младост“ е под домашен арест. Тя бе и кандидат за кмет на София през 2019 г.

„В момента везните на Темида са в ръцете на мафията, с тях мерят кюлчета и пачки, а със свалената й превръзка са закрити очите и ушите на съдиите. За да не чуват защитни пледоарии, да не виждат доказателства, а да отсъждат под диктовка и обаждания от джипки и сараи. Зная, че някои от вас ще ме критикуват за решението и затова искам да ви обещая: Винаги ще си остана обикновен гражданин и ще се боря за каузите, към които се стремим с моите съкварталци, а и намерихме сподвижници в цялата страна. Ще е трудно, но не невъзможно“, написа Иванчева.

Обединението между Общество за Нова България и „Зелен Младост“ вече има изградени партийни пунктове на бул. „Витоша“ и бул. „Патриарх Евтимий“ и събира подписи от граждани за регистрация в ЦИК.

В официалния си сайт Общество за Нова България пише, че основната ѝ цел е върховенство на закона и ефективна съдебна система, „живот по правилата“. Партията иска „икономическа свобода, основана на стимули за личната инициатива и предприемаческия дух на хората“; подобряваща се демографска среда и стимули за българските семейства; опазване и възстановяване на природата.

Председател е Радослав Стойчев, който е на 33 години. Той придобива бакалавърски степени по Международни икономически отношения и Политически науки от Университета DePaul в Чикаго, а сега се занимава с онлайн търговия и маркетинг. "В лицето на председателя Радослав Стойчев видях млад, амбициозен, ерудиран човек", пише Иванчева.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните