Униформени полицаи провеждат акция в дома на Илия Златанов - съсобственик на фирмата за асансьори "Изамет", който е основният свидетел по разследавнето на Антикорупционния фонд срещу бившия следовател Петьо Петров ("Еврото"). 

Кадри от влизането на маскираните полицаи в дома на Златанов бяха разпространени от Николай Стайков (АКФ), автор на разследването, станало известно като "Осемте джуджета" (по името на ресторанта, в който са провеждани срещите между Еврото, клиентите му и висши магистрати). 

До момента няма информация каква е причината за акцията на полицията. По случая "Осемте джуджета" започна проверка на Софийската градска прокуратура, по която Стайков беше разпитан като свидетел. 

Илия Златанов e съсобственик на фирмата за производство на асансьори "Изамет". 73-годишният бизнесмен твърди, че след 2-годишен спор със сина си за контрола върху семейния бизнес се е обърнал за помощ към Петров по съвет на свой неназован съсед. Петьо Петров е бивш ръководител на Следствения отдел към СГП, напуснал съдебната система през 2015 г. след опит за образуване на дисциплинарно производство срещу него във ВСС. В момента той е действащ адвокат. Златанов твърди, че срещу запис на заповед за близо 2,7 млн. лв. Петров е осигурил изключително бързото задействане на прокуратурата по делото срещу сина му, който е арестуван през лятото на 2019. Впоследствие, според разказа на бизнесмена, бившият следовател и съпругата му Любена Петрова са направили опит да отнемат цялата му компания под натиск и физически заплахи. Заради заплахи за физическа саморазправа Илия Златанов е емигрирал в чужбина през април 2020. 

Златанов твърди още, че офисът на Еврото е охраняван постоянно от униформени полицейски служители, както и че той е контактувал редовно с висши представители на Специализираната прокуратура и Националната следствена служба в заведението "Осемте джуджета" в София. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба

Годеникът на убитата американска влогърка Габи Петито също е открит мъртъв

Брайън Лондри беше основният заподозрян за убийството ѝ