Униформени полицаи провеждат акция в дома на Илия Златанов - съсобственик на фирмата за асансьори "Изамет", който е основният свидетел по разследавнето на Антикорупционния фонд срещу бившия следовател Петьо Петров ("Еврото"). 

Кадри от влизането на маскираните полицаи в дома на Златанов бяха разпространени от Николай Стайков (АКФ), автор на разследването, станало известно като "Осемте джуджета" (по името на ресторанта, в който са провеждани срещите между Еврото, клиентите му и висши магистрати). 

До момента няма информация каква е причината за акцията на полицията. По случая "Осемте джуджета" започна проверка на Софийската градска прокуратура, по която Стайков беше разпитан като свидетел. 

Илия Златанов e съсобственик на фирмата за производство на асансьори "Изамет". 73-годишният бизнесмен твърди, че след 2-годишен спор със сина си за контрола върху семейния бизнес се е обърнал за помощ към Петров по съвет на свой неназован съсед. Петьо Петров е бивш ръководител на Следствения отдел към СГП, напуснал съдебната система през 2015 г. след опит за образуване на дисциплинарно производство срещу него във ВСС. В момента той е действащ адвокат. Златанов твърди, че срещу запис на заповед за близо 2,7 млн. лв. Петров е осигурил изключително бързото задействане на прокуратурата по делото срещу сина му, който е арестуван през лятото на 2019. Впоследствие, според разказа на бизнесмена, бившият следовател и съпругата му Любена Петрова са направили опит да отнемат цялата му компания под натиск и физически заплахи. Заради заплахи за физическа саморазправа Илия Златанов е емигрирал в чужбина през април 2020. 

Златанов твърди още, че офисът на Еврото е охраняван постоянно от униформени полицейски служители, както и че той е контактувал редовно с висши представители на Специализираната прокуратура и Националната следствена служба в заведението "Осемте джуджета" в София. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда "виновен" за десетилетия на сексуален тормоз

Кели вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките

ЕС налага по-строги мерки в борбата с климатичните промени

Страните предвиждат забрана за продажба на двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“