Още четирима депутати на "Продължаваме промяната" напускат парламента

Четирима депутати на "Продължаваме промяната" са подали заявления да напуснат Народното събрание в петък.

Това са Радостина Ценова, Велико Минков, Иван Христанов и Христо Даскалов.

Велико Минков от русенската листа на ПП обяви, че се отказва от депутатското си място още преди няколко дни. Мотивът му - "убеждението ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него".

Минков заявяваше, че иска да работи по развитието на местните структури в Русе и областта "на този етап".

Според "Дневник" останалите трима души ще се присъединят към изпълнителната власт в близките дни.

Радостина Ценова от "Продължаваме промяната" е бивш съветник на Кирил Петков в качеството му на служебен министър на икономиката. По образование тя е икономист и финансист. Ценова е работила по сделката за привлиичането на инвестиция за завода за електромобили на e.Go. Тя беше избрана за народен представител от 24 МИР София. Следващият кандидат-депутат от списъка Любомир Попйорданов също се отказа от мандата си, за да стане съветник на министъра на туризма Христо Проданов.

По ред би трябвало мандатът на Ценова да се падне на Ана-Мария Вълканова - завършила икономика в Университета Манхайм в Германия и магистър по предприемачество в London Business School. Във визитката й в сайта на ПП се посочва, че се занимава с развитието на бизнес проекти в сферата на био земеделието и храните, недвижимите имоти и местния туризъм. Била е доброволец–асистент и ментор към курсовете на Асен Василев и Кирил Петков в Център по приложни изследвания и иновации. Тя е и национал по голф на България за 2010 г. и 2011 г. с отборна победа от Купата на Балканите, както и републикански шампион по голф за жени 2016 г., се казва още в биографичната й справка.

Иван Христанов, който напуска групата на ПП, е партньор в инвестиционния фонд Empower Capital. Завършил е УНСС със специалности аграрна икономика и счетоводство и контрол. През 2001-2006 заедно с Елвин Гури основава компанията за потребителско финансиране JetFinance International, която по-късно е придобита от BNP Paribas Personal Finance. По-късно работи като консултант, наставник и член на борда на няколко български технологични комапнии и др. Христанов беше водач на ПП в Плевен.

Следващият по ред в листата на ПП в този избирателен район е Иван Косев Манев. Той е завършил маркетинг в Стопанската академия в Свищов, предприемач в сферата на образованието.

Според визитката му - той е създател на "мобилно приложение, подпомагащо ученето на чужди езици, достигнало потребители в над 170 държави" (Worddio).

Христо Даскалов, който напуска депутатското си място като представител на "Продължаваме промяната" от Пловдив, е професор в Аграрния университет в града.

Следващият пореден кандидат за народен представител е Николай Георгиев Ангов. Той е "Магистър инженер, предприемач и докторант в областта на икономическото развитие", според биографичната справка на ПП.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024
Важно днес

Хеликоптери и алпинисти опитват да потушат пожара в Беклемето. Горят 1000 декара

Тъй като теренът е труднодостъпен, пожарът ще се гаси с с помощта на хеликоптери и алпинисти. 

14:27 - 20.07.2024
Важно днес

Младежкото ДПС зае страната на Ахмед Доган и поиска оставката на "кръга Пеевски" (Обновена)

"За нас лидерът на партията е д-р Ахмед Доган, никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме", заявиха младежите от ДПС.

13:55 - 20.07.2024
Важно днес

Беларус осъди на смърт германски медик, работил за Червения кръст

Беларус е последната страна в Европа, в която все още се изпълнява смъртно наказание.

13:10 - 20.07.2024
Важно днес

Река Стряма пресъхна напълно в голям участък край Пловдив след незаконно отклоняване на вода

"Няма вода просто. Няма дълбочини, няма скорост, няма река", казва Цветана Ботянска, хидролог към НИМХ.

12:46 - 20.07.2024
Технологии

Докато светът се възстановя от компютърния срив, експерти предупреждават за бъдещи рискове

Услугите постепенно започнаха да се нормализират след IT срива, който предизвика абсолютен хаос в целия свят в петък.

11:20 - 20.07.2024
GEN Z дневници

Vol.29: Тото удари дъното, Любовната връзка на Тръмп и Байдън, UK не била в Европа

5 новини от света на Gen Z, които може да сте пропуснали тази седмица

10:55 - 20.07.2024