Още четирима депутати на "Продължаваме промяната" напускат парламента

Четирима депутати на "Продължаваме промяната" са подали заявления да напуснат Народното събрание в петък.

Това са Радостина Ценова, Велико Минков, Иван Христанов и Христо Даскалов.

Велико Минков от русенската листа на ПП обяви, че се отказва от депутатското си място още преди няколко дни. Мотивът му - "убеждението ми, че на този етап ще съм по-полезен за продължаването на промяната извън парламента, отколкото в него".

Минков заявяваше, че иска да работи по развитието на местните структури в Русе и областта "на този етап".

Според "Дневник" останалите трима души ще се присъединят към изпълнителната власт в близките дни.

Радостина Ценова от "Продължаваме промяната" е бивш съветник на Кирил Петков в качеството му на служебен министър на икономиката. По образование тя е икономист и финансист. Ценова е работила по сделката за привлиичането на инвестиция за завода за електромобили на e.Go. Тя беше избрана за народен представител от 24 МИР София. Следващият кандидат-депутат от списъка Любомир Попйорданов също се отказа от мандата си, за да стане съветник на министъра на туризма Христо Проданов.

По ред би трябвало мандатът на Ценова да се падне на Ана-Мария Вълканова - завършила икономика в Университета Манхайм в Германия и магистър по предприемачество в London Business School. Във визитката й в сайта на ПП се посочва, че се занимава с развитието на бизнес проекти в сферата на био земеделието и храните, недвижимите имоти и местния туризъм. Била е доброволец–асистент и ментор към курсовете на Асен Василев и Кирил Петков в Център по приложни изследвания и иновации. Тя е и национал по голф на България за 2010 г. и 2011 г. с отборна победа от Купата на Балканите, както и републикански шампион по голф за жени 2016 г., се казва още в биографичната й справка.

Иван Христанов, който напуска групата на ПП, е партньор в инвестиционния фонд Empower Capital. Завършил е УНСС със специалности аграрна икономика и счетоводство и контрол. През 2001-2006 заедно с Елвин Гури основава компанията за потребителско финансиране JetFinance International, която по-късно е придобита от BNP Paribas Personal Finance. По-късно работи като консултант, наставник и член на борда на няколко български технологични комапнии и др. Христанов беше водач на ПП в Плевен.

Следващият по ред в листата на ПП в този избирателен район е Иван Косев Манев. Той е завършил маркетинг в Стопанската академия в Свищов, предприемач в сферата на образованието.

Според визитката му - той е създател на "мобилно приложение, подпомагащо ученето на чужди езици, достигнало потребители в над 170 държави" (Worddio).

Христо Даскалов, който напуска депутатското си място като представител на "Продължаваме промяната" от Пловдив, е професор в Аграрния университет в града.

Следващият пореден кандидат за народен представител е Николай Георгиев Ангов. Той е "Магистър инженер, предприемач и докторант в областта на икономическото развитие", според биографичната справка на ПП.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Заловиха 402 кг. хероин на стойност 16 млн. лв. на "Капитан Андреево" (Обновява се)

По информация на в. "Сега" пратката в била открита в тир, който превозва матраци.

11:08 - 20.04.2024
Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024