Снимка: © https://www.facebook.com/dr.daritkovagp

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус след проведените тестове сред всичките депутати в парламента. Това съобщават от пресцентъра на ГЕРБ. 

"Чувствам се добре, нямам никакви симптоми на заболяването. Ще бъда на разположение на моите пациенти и ще ги консултирам по телефона. В лекарския кабинет, където е практиката ми, ще бъда замествана от колеги. През последната седмица, когато съм преглеждала пациенти, съм спазвала всички противоепидемични правила и няма риск да съм ги заразила", пише Дариткова в профила си във Facebook. 

Даниела Дариткова е председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Тя оглавява и парламентарната група на ГЕРБ от пролетта на 2019 г., когато зае мястото на Цветан Цветанов. По професия Дариткова е педиатър, работи и като общопрактикуващ лекар в Смолян. Народен представител е от 2009 г. досега. 

Даниела Малешкова е депутат от ГЕРБ, първи мандат; тя е бивш зам.-кмет на община Септември и е преподавател по професия. 

Пробите на Дариткова и Малешкова излязоха след масовото тестване на народните представители в сряда, часове след като стана ясно, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е заболял от Covid-19. 

Двете народни представителки няма да участват в предстоящите заседания на парламентарните комисии, в които членуват, както и в бъдещите пленарни заседания на Народното събрание. Очаква се парламентът да се събере за работа в петък, 3 април, за да обсъди актуализацията на бюджета, предложението за удължаване на извънредното положение и промени в Закона за енергетиката. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети