Снимка: © Народно събрание

Остаквата на Данаил Кирилов се оказа изненада за депутатите от групата на "Обединените патриоти". Зам.-председателят на Правната комисия в Народното събрание Христиан Митев (НФСБ) обяви, че не вижда причини за оттегляне на правосъдния министър.

"Не знаем какви са мотивите, оставката е личен акт. За мен е изненада. Във всяка управленска дейност се допускат грешки, но не и такива, които да водят до неговата оставка. Не откривам съществени пропуски в работата на Данаил Кирилов. Смятам, че като правосъден министър той се справяше и се справя добре", казва Митев. 

Депутатът отклони съмненията, че оттеглянето на Кирилов може да е свързано с приноса му към масово критикувания проект на ГЕРБ за нова конституция. 

"Доколкото разбирам той е създаден от група, която е работила в пследните 5 години по този проект. Няма как да бъде хвален или укоряван. Който и да беше предложил проект за изменение на Конституцията или за нова, щеше да срещне същите, ако не и по-големи критики", каза той. 

Министерството на правосъдието е в квотата на ГЕРБ и партията ще излъчи заместник на Данаил Кирилов, ако неговата оставка бъде приета.

'Патриотите" все още нямат позиция дали ще подкрепят евентуална смяна в кабинета. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мъж загина, а три жени са ранени при тежка катастрофа край Пловдив

Три автомобила са участвали в инцидента

Протестът на градския транспорт в София ще пропуска само ученици за матурите

Трафикът в столицата ще е силно затруднен след 8:30 ч.

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър