От "Бързи и яростни в Пловдив" до тройна катастрофа в Слънчев бряг

"Мистър кеш в разгара си" - това е надписът към галерията на @bojidar7777 в Instagram с подаръка, който е получил 18-тия си рожден ден в края на февруари 2021 г.

Подаръкът е Brabus GT 700 (модификация на AMG GT 63) с регистрационен номер СВ 7В7В7В.

Пет месеца по-късно тийнейджърът се оказа участник в катастрофа край Слънчев бряг. Инцидентът се е случил около 8:30 ч. сутринта на околовръстния път на морския курорт, а по чудо няма сериозно пострадали хора.

Brabus-ът е видимо изпочупен, поел е силен удар в лявата си страна и е излязъл от пътя, спирайки в метална ограда на строителен обект. Значителни щети има и по още два автомобила. Бургаската полиция все още не е разпространила информация от разследването за причините за тежкия инцидент.

Само две седмици по-рано 18-годишният шофьор на катастрофиралия автомобил е един от главните герои на клип, публикуван в YouTube-канала на Hyper kong. Заглавието говори само за себе си "Подгони ни полиция с кола за 600 000 лв".

Участниците в "Бързи и яростни в Пловдив", както го описва авторът на клипа, се сблъскват с предупрежение от патрул на МВР още в първите 30 секунди от записа.

В следващите минути към тях се присъединяват още няколко спортни коли като Ferrari, BMW M5, Dodge, и др. Всички участници са момчета в началото на 20-те си години, които показват умения в дрифт, гонки по пловдивски булеварди и умишлено форсиране в тунела в центъра на града.

Служители на МВР се намесват и още веднъж по време на записа, след като вечерта групата от автомобилисти се събира на паркинг пред хипермаркет.

"Ферари, М5, Dodge-ът пристига и куките стоят отстрани.... тука спокойно има три милиона минимум", коментира авторът на клипа, докато шофьорът на Brabus се възхищава на "легендарната гледка".

Друг участник в клипа казва, че взима разстоянието между София и Пловдив за "29 минути".

Новината за катастрофата с участието на 18-годишния младеж край Слънчев бряг стана причина за серия от критични коментари в профила му.

"Такива като него убиха Милен Цветков и много други", "От Брабус минаваме на автобус", "Мистър crash test в ограда", "Внимавай за контрольори в градския транспорт"

"Не знам с какъв акъл са ти го купили тоя Брабус! И какво като имат пари вашите? Тати ще купи нова. Но заради такива като теб страдат невинни", са част от реакциите в профила му в Instagram.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024