"Електронното гласуване", което Васил Божков анонсира за избора на нов собственик на ФК "Левски", започна през създадено от бизнесмена събитие във Facebook. 

30 минути след публикуването си обаче анкетата се превърна в свободно наддаване с абсурдни предложения - от Веселин Маринов и Сашо Диков, до Александър Томов и Бил Гейтс.

Оригиналната анкета е пусната от името на официалния профил на Божков, който в момента се намира в Обединените арабски емирства, докато прокуратурата очаква процедура по екстрадицията му от февруари насам. 

"Преди седмица се надявах да се прекратят задкулисните игри с ПФК "Левски" АД. Не се случи. Вие решете кой да получи мажоритарната собственост. Тук ви предлагам четирите най-обсъждани кандидатури и възможност за свободен избор", пише Божков. 

Зададените от него опции са: Наско Сираков, Константин Папазов, фен-организацията Тръст "Синя България" (която поиска отказ на дарението на Делян Пеевски от 500 000 лв.) и Националния клуб на привържениците на "Левски". 

Създателите на анкетата обаче са допуснали и свободно допълване на възможните кандидати за собствеността на клуба. Докато Наско Сираков води във временното класиране, на второ място вече се е класирал депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е добавен от Хаго Бабикян.

Трети в допитването е премиерът Бойко Борисов, следван на по-малко от 100 гласа разлика от сръбския наркотрафикант Сретен Йосич, арестуван преди 18 години в София. Името на Йосич се спрягаше в свидетелски показания по делото "Килърите" като съучастник в предполагаем план за атентат срещу Борисов.

Добавеният от Божков баскетболен треньор Тити Папазов изпреварва с малко друга "свободна" опция - Слави Трифонов. След него се нареждат варианти като "ЦСКА", "Бил Гейтс", и самият Васил Божков, чието име е добавено от участничка в допитването. 

Сред останалите "попадения" в класацията са още бившият председател на Надзорния съвет на ЦСКА и член на ръководството на Кремиковци Александър Томов, Гриша Ганчев, Владислав Горанов,  Валери Божинов, Ахмед Доган, Веселин Маринов, "Неда Украден и Чиро Ферара, в този ред", и други.

Прочети