От технологичен шеф до шампион по джиу-джицу: Марк Зукърбърг печели медали в първия си боен турнир Снимка: © Марк Зукърбърг / Facebook

Въпреки че главният изпълнителен директор на Meta Platforms Марк Зукърбърг ръководи най-голямата платформа за социални мрежи в света, той не спира да отделя време за своите хобита и страсти. Неотдавнашен пример за това бе показан в публикация, споделена от шефа на Facebook.

Зукърбърг участва в първия си турнир по бразилско джиу-джицу и спечели златен и сребърен медал, съобщи самият той в профила си в социалната мрежа. „Състезавах се в първия си турнир по бразилско джиу-джицу и спечелих няколко медала за отбора Guerrilla Jiu-Jitsu“, заяви 38-годишният технологичен милиардер в публикация в социалната мрежа, в която благодари и на своите треньори.

Не е ясно къде и кога се е състоял турнирът.

За интереса на Зукърбърг към бойния спорт стана ясно в края на 2022 г., когато в подкаста The Joe Rogan Experience разказа за новите си спортни занимания, на които се е посветил покрай пандемията от коронавирус. Освен бойни изкуства, напоследък отдава внимание и на фитнеса и бягането.

Миналата година професионалния състезател по смесени бойни изкуства Кай Ву сподели пред уебсайта за технологични новини The Information, че в академията Guerrilla Jiu-Jitsu в Сан Хосе, Калифорния, се наблюдава наплив от технологични служители като Зукърбърг, които искат да се научат да се бият.

„Наричаме ги джиу-джицу нърдове“, каза той по адрес на всички онези програмисти и изобщо хората, които не изглеждат голяма заплаха, докато не застанат на тепиха.

„Никога не бихте очаквали, че тези хора ще могат да ви свалят на земята. Следващото нещо, което знаете, е, че те ви атакуват с изключително технични движения“, каза Ву. „Не знаете, че този нърд е тих убиец.“


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024