Голфът е комбинация от стратегия, прецизност и удоволствие от природата. Той е статус, социална среда, повод за пътуване, скъп начин да се избяга от всекидневния стрес.

В България запалени по голфа са около 20 хиляди души. От една страна не са чак толкова много, но от друга - очевидно този спорт има неоткрит потенциал. Идеята на голф общността е да привлича и все повече деца, които да влязат в играта от малки.

Разбираме всичко това покрай най-новото игрище. На около 35 км от София и на 25 км от Боровец се намира Окол Lake Park - на 1000 метра надморска височина, проектирано е от European Golf Design с главен проектант Robin Hiseman, разполага с 18 дупки, дълго е около 7000 ярда, с пар 72. Вече е отворено за посетители, с което броят на голф игрищата в България става девет, като още няколко големи проекта са в развитие.

За тези хора – запалените почитатели на голфа, Huawei представя най-новия си смарт часовник – Watch Ultimate Green Edition. Той идва с амбициозна цел - не само да направи играта по-лесна и забавна, но и да допринесе за по-добри резултати на терена.

Часовникът съчетава елегантен стил с практични функции, създадени специално за подобряване на представянето на игрището.


Huawei Golf

Новата версия на Watch Ultimate е в зеления Fairway Green цвят и нано-технологичен керамичен безел в бяло и зелено, който подсилва връзката на устройството със света на голфа.

Една от най-забележителните му възможности е изтеглянето на картите на над 15 000 голф игрища от целия свят, които могат да се визуализират в 3D изглед директно на часовника (засега българските не са включени.) Часовникът предоставя детайлна визуализация на терена – от зоните за тий и феъруей, до препятствията като водни площи и пясъчни бункери.

Функцията за измерване на разстояния до началото, центъра и края на зелената зона също е ключов елемент за прецизност в играта. Вградената GPS система предоставя точна информация за разстоянията, а когато теренът е с наклони, часовникът използва опцията „plays-like“, която автоматично коригира дистанциите, като взима предвид височинните разлики.

Huawei Ultimate

Голфът, който днес познаваме, има дълга и интересна история. Смята се, че родината на съвременния голф е Шотландия, където за пръв път е споменат в указ на крал Джеймс II от 1457 г. В документа се казва, че голфът трябва да бъде забранен, тъй като отвлича вниманието на хората от традиционните спортове - като стрелба с лък. Както виждаме от дистанцията на времето, забраната не е била много успешна.

Още нещо интересно е, че голфът се нарича спорт на джентълмените. Но не защото жените не играят, а поради факта, че играчите сами следят за правилата и честността на играта. Липсата на съдии е характерна за голфа - акцентът е върху феърплея и добрата воля на участниците.

Ultimate HUAWEI

Huawei Watch Ultimate разполага с вграден AI Кади - ИИ, който направи истинска революция в спорта. Той дава интелигентни предложения за избор на клуб (стик) и стратегия за удара. На база анализ на терена и разположението на препятствията, тази функция помага за взимането на информирани решения по време на играта, което е особено полезно, когато човек е на ново или по-сложно игрище.

Часовникът предлага и анализ на замаха в реално време. Чрез проследяване на времето на замах, скоростта и темпото на играча, Watch Ultimate предоставя конкретни данни за подобряване на техниката.

Huawei Watch Ultimate е не само функционален, но и със стилен дизайн, подходящ както за спорт, така и за официални събития. Изработен е от циркониево-базирана течна метална сплав, която е значително по-устойчива и запазва блясъка си по-дълго в сравнение с традиционните материали като стомана.

Watch Ultimate е окомплектован с три различни каишки – силиконова, която е подходяща за спорт и тренировки; тъкана, удобна и дишаща - с изключително спортен дух; и титаниева верижка, придаваща по-елегантен завършек.

Huawei Ultimate

Ultimate не е само за голфъри. С възможността да проследява над 100 различни спорта - от бягане и плуване до колоездене и гмуркане - той е универсален инструмент за активните хора. Ultimate измерва важни здравни показатели като пулс, ниво на кислород в кръвта (SpO2), ниво на стрес, качество на съня, прави и електрокардиограма.

Гмуркачите също ще оценят часовника, тъй като той предлага водоустойчивост на дълбочина до 100 метра и специални режими за професионално гмуркане.

Huawei Ultimate

Режимът Expedition е също сред новостите, като е създаден за планински туризъм и други активности сред природата. Той предоставя прецизна навигация и подробни карти с контурни линии.

Huawei Watch Ultimate може да работи до 14 дни с едно зареждане, което го прави изключително удобен за дълги пътувания или активни дни. Зареждането е бързо и безжично - за пълен заряд на батерията трябват 65 минути. Въпреки че часовникът не разполага с eSIM, той предлага Bluetooth връзка за провеждане на разговори, като вграденият микрофон и високоговорител го правят лесен за употреба във всяка ситуация.

Независимо дали използвате Android или iOS устройство, часовникът се синхронизира безпроблемно чрез приложението Huawei Health, което осигурява пълна интеграция на всички функции и данни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

АПИ саботира пускането на движението по моста на бул. "България"

Това се случи само няколко часа, след като кметът Васил Терзиев обяви, че участъкът отново ще бъде пуснат в движение

17:10 - 18.10.2024
Важно днес

Румъния ще бъде част от сухопътния Шенген тази година, убеден е премиерът Чолаку

Румънският премиер обяви въпроса със сухопътния Шенген за решен

17:05 - 18.10.2024
Важно днес

Габриел Вълков: Младите от левицата сме алтернативата на старите муцуни – Борисов и Пеевски

Политиците от левицата представят и нова програма, написана от млади за млади хора

16:44 - 18.10.2024
Политика

Какво означава убийството на лидера на "Хамас" за войната в Газа

Смъртта на Яхия Синуар ще има трайно въздействие върху конфликта в Близкия изток

12:24 - 18.10.2024
Важно днес

Разследване разкри как заможен възрастен мъж задлъжнява с 1,5 млн. лв. дни преди смъртта си

Разследване на имотна измама като от филм разказа Nova тв

12:04 - 18.10.2024