Откриха 20-годишния Мартин, след като се е подписал в подписка на ЖП гарата в София Снимка: © Facebook

Откриха 20-годишния Мартин, който беше в неизвестност от сряда. Майка му е получила сигнал от хора, които са го забелязали на Централна гара в София.

Младият мъж се е подписал в подписка на гарата. Жената, подала сигнала към семейството на пловдивчанина, изпратила и негови снимки. Сверени били данните в подписката - имената и почеркът на подписалия се напълно съвпадали с тези на Мартин. Очевидно става дума за събирането на подписи за някой от двата референдума - този на "Възраждане" срещу приемането на еврото или на Слави Трифонов - за президентска република

Междувременно става ясно и че майката на два пъти е получавала известия от сина си. Последната е от вчера и е направена от прозорец на влак или автобус, без никакъв текст, предава БНТ.

В предишните дни имаше и сигнали, че студентът е забелязан в книжарницата на столичен мол.

Според родителите му, Мартин е в неизвестност от 25 януари, когато за последно се чул с майка си по телефона. Качил се е на влака от Пловдив за Стара Загора, където учи ветеринарна медицина, след което следите му се изгубили. Момчето е трябвало да се яви на изпит, но не го е направил.

Случаят ангажира полицията в няколко града и доброволци в Стара Загора и София, след като беше обявен за общодържавно издирване.

Днес бяха намерени и трите момичета от Варна, които изчезнаха от Кризисен център за настаняване от семеен тип на 21 януари.

Две от момичетата са били на кръстовище до голям търговски център в града. Казали са на полицаите, че са пребивавали в къща на техен познат в квартал “Владислав Варненчик”.

При отиване на адреса униформените са открили и третото момиче.

Девойките ще бъдат настанени в дома за временно настаняване на непълнолетни към ОДМВР-Варна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Бийонсе сложи бижута на български дизайнери за снимка от своя нов албум

Бижута на Бийонсе от нова снимка за "Cowboy Carter" са дело на българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов

17:24 - 12.04.2024
Важно днес

ГЕРБ и ДПС искат законови промени в полза на безконтролното строителство, казва "Зелено движение"

В неделя ще има протести срещу законодателните промени

16:26 - 12.04.2024