Отмениха автомобилното шоу в Женева заради коронавируса Снимка: © getty images

Едно от най-големите международни автомобилни изложения в света, това в Женева, бе отменено заради разпространението на новия коронавирус. Това решение бе обявено в петък, след като правителството в Швейцария забрани събирания, на които ще присъстват повече от 100 души.

Събитието трябваше да започне в понеделник, като на него щеше да бъде връчен и приза "Европейска кола на годината", който миналата година бе спечелен от Jaguar I-Pace:

Организаторите обаче подкрепиха решението:

"Съжаляваме за ситуацията, но здравето на всички участници е наш първи приоритет. Това е огромна загуба за производителите, които вложиха много в представянето си в Женева. В същото време обаче сме сигурни, че ще разберат това решение," сподели председателя на фондацията Маурис Туретини на официалния сайт на събитието.

През миналата година шоуто привлече общо около 600 000 изпълнителни лица и фенове на автомобилизма. Последното съобщение от организаторите в сряда съдържаше информация, че все пак изложението ще се проведе, но забраната направи това невъзможно. Тя ще бъде в сила поне до 15 март.

Страната обяви първият си случай на коронавирус във вторник, а към днешна дата те са вече осем. Болестта беше пренесена на територията на Швейцария от мъж над 70 години, който е бил в Милано, Италия в средата на февруари.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024