Прокуратурата повдигна обвинение на Калина Сакскобургготска (обновена) Снимка: © Getty

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски – Калина, която вчера удари колата си след употреба на алкохол, ще бъде привлечена към наказателна отговорност, съобщиха от прокуратурата.

Тя е била задържана за 24 часа. Вече е освободена. Автомобилът, с който се е придвижвала, е иззет от полицията. По случая вече е образувано и досъдебно производство.

"Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се водят действия по разследване по образувано бързо производство за извършено престъпление – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол", заявиха от прокуратурата.

Toва се случва след като вчера Сакскобургготска удари с колата си бариерата в хотел в Боровец и се оказа, а тестът с дрегер показа 1.2 промила съдържание на алкохол в кръвта. По последна информация тя е отказала да даде кръвна проба.

При пътното произшествие няма пострадали.

Според охранител на хотела Сакскобургготски се опитала да избяга, според съпруга ѝ Китин Муньос - е искала да премести колата, за да не пречи.

Муньос каза пред bTV , че тя е изгубила кучето си, била е много разтревожена и е ударила колата при паркиране.

"Най-много да е пила чаша вино, тя по принцип не пие", каза той и изказа мнение, че случаят се преекспонира, само защото става въпрос за дъщерята на Сакскобургготски.

"При удара на бариерата има само материални щети – никой не е пострадал, за да се придава такова значение", допълни Муньос.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024