Снимка: © facebook.com/otrovnototrio

Проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, по-известни като „Отровното трио“, ще се явят на предстоящите парламентарни избори заедно с платформата „Изправи се.БГ“. Те споделиха във Facebook, че са постигнали принципна договорка с движението на Мая Манолова.

„След оповестяването на възможна най-ранна дата за провеждане на парламентарните избори от президента на Републиката, „Отровното трио и гражданите“ продължи още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов“, обявиха едни от организаторите на антиправителствените демонстрации.

„Направихме крачка напред и по декларираното от нас желание за общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа „Изправи се.БГ“ и предстои подписване на споразумение“, обявиха от „Отровното трио“.

Хаджигенов, Минеков и Бабикян казаха още, че продължават да търсят „политически“ вариант на общия им протест срещу системата. Допълниха, че ще продължат да работят за „разбирателство“ и „вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие“.

Повод за изявлението на Триото е заявеното от президента Румен Радев намерение за насрочване на парламентарните избори възможно най-скоро - на 28 март.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

30 години затвор за Ар Кели: Първа присъда "виновен" за десетилетия на сексуален тормоз

Кели вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките

ЕС налага по-строги мерки в борбата с климатичните промени

Страните предвиждат забрана за продажба на двигатели с вътрешно горене до 2035 г.

Доживотен затвор за главния обвиняем за атентатите в Париж

Подсъдимият Салах Абдеслам твърди пред съда, че "не е убиец"

Путин: Москва не се притеснява от присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО

По-рано Кремъл заплаши, че се слага край на "безядрения статут" на Балгийския регион

Руска салата се появи в менюто на срещата на НАТО

Вечерята във втората вечеря е в музея Прадо

Kaufland е марка №1 за 2022 година в класацията „Любимите марки”

Компанията събра най-голям процент от гласовете в 14-ото издание на потребителската класация „Любимите марки“