Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров Снимка: © Булевард България

Софийският апелативен съд отново отложи делото за мярката за неотклонение на бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова и Стефан Димитров. Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

И днес в зала не присъстваха нито Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като неин защитник. БНТ обаче отбелязва, че той е бил упълномощен само за първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение.

От Аделина Натина отново е постъпила молба за отлагане заради болничен лист, в който се посочва, че се лекува от бронхит.

Съдът установи, че адвокат Натина е пречка да не започне мярката и следва да бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска колегия за определяне на резервен защитник, които да представлява бившата шефка на "Митниците".

Банкова и Димитров са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, като на първа инстанция Съдът ги остави в ареста.

Операцията в агенция "Митници" от преди дни е по сигнал на ДАНС и е първата на новата антикорупционна комисия. По тяхна информация Банкова е свързана със сочения за контрабадист Николай Николов-Паскал, който все още се издирва.


Отложиха делото за ареста на Петя Банкова и Стефан Димитров


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

GEN Z дневници

Vol. 23: Ким Чен Ун > Дуа Липа, "Totally Spies" се завърна, Мая да върне паролите за TikTok

5 новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z в редакцията на "Булевард България"

09:30 - 25.05.2024