Пълна смяна в държавната "Национална спортна база" Снимка: © Getty Images

Министърът на спорта Радостин Василев е направил пълна смяна на съвета на директорите на държавното дружество "Национална спортна база".

Решението става факт месец след като Василев обяви, че има данни за "злоупотреби във всички свързани с министерството структури", включително в дружеството, което поддържа спортните обекти и съоръжения с национално значение.

Под контрола на "Национална спортна база" са националният стадион "Васил Левски", стадион "Българска армия", НСК "Диана", зала "Арена Армеец", тенис кортовете в Борисовата градина, спортния комплекс "Белмекен", както и много други обекти в цялата страна.

Новите членове на съвета на директорите са Невена Полименова, Венцислав Петков (доскоро - депутат от "Има такъв народ"), Мартин Арсов, Румен Муратев и Владислав Божиков.

Трима от новоизбраните мениджъри са юристи. Венцислав Петков, който до преди ден беше член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, е дипломиран инженер от Лесотехническия университет. Румен Муратев е представен като специалист по строителство на сгради и съоръжения с диплома от УАСГ, който е "завършил практически обучения, свързани със Закона за мерките срещу изпирането на пари и Закон за защита на класифицираната информация".

"Уверен съм, че новото ръководство на „Национална спортна база“ ЕАД ще работи изцяло в полза на развитието на дружеството, за да бъдат осигурени максимално добри условия за тренировъчна и състезателна дейност на българските спортисти", се казва в информацията на Радостин Василев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024