Пълни трибуни и липса на дистанция на финала между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив Виж снимките

Атмосферата от трибуните на финала за Купата на България между ЦСКА и "Локомотив" Пловдив показа масово неспазване на противоепидемичните правила.

Въпреки предупреждението на премиера Бойко Борисов, че спортните прояви с публика отново може да бъдат забранени при липса на дисциплина, агитките на двата отбора не се съобразиха с изискването за социална дистанция на Националния стадион "Васил Левски".

Присъствието на 12 000 зрители на мача между ЦСКА и Локо беше разрешено преди дни от Борисов и спортния министър Красен Кралев под условието хората да се разпределят по равно - до 3000 души на сектор. Министерството на здравеопазването дори издаде заповед, в която изрично посочва на стадиона да се допускат хора само през една седалка и през един ред при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. На входа на стадиона са раздавани индивидуални предпазни маски на всеки зрител, но малцина от хората по трибуните ги ползват.

Последните данни за Covid показват 158 нови положителни проби за денонощие при общо 3343 теста. Хората с потвърдена коронавирусна инфекция от началото на епидемията са почти 5000.

Финалът приключи с победа за "Локомотив" Пловдив след продължения и дузпи. Снимки от мача можете да видите в галерията ни горе.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024