Памела, Huawei, Барселона: най-накрая нов модел часовник и за жените

Барселона е чудно място през есента. Градът се радва на високите температури и няма никакво намерение да пуска лятото.

Измежду хората, тръгнали на работа, забелязвате мъжe на средна възраст с уникален загар и силно изрусели от слънцето коси, по джапанки, преметнали хавлия на рамо, които бавно вървят към градския плаж. В морето силна женска група взима уроци по съб.

Разминаваме се със скейтъри, блейдъри и хиксъри на всякакви възрасти. Малко по-нататък,на пристанището Port Vell работата вече става сериозна - докъдето ви стигат очите виждате гора от мачти на атрактивни и още по-атрактивни яхти.

Барселона

Освен разкоша на безвремието, което носи морето, Барселона има далеч по-сериозен облик. Тя е един от най-симетричните градове в света от гледна точка на архитектура. Фасадите на къщите по кръстовищата са отсечени, така че ако погледнете града отгоре, виждате перфектни форми.

Барселона е и технологичната столица на Европа - всяка година там се провежда най-голямото и влиятелно събитие за свързаност в света MWC от Глобална организация, обединяваща мобилната екосистема (GSMA).

Нищо чудно, че Huawei избра този испански град, за да представи първия си луксозен златен часовник и най-новите екземпляри от GT серията, всички обединени под мотото Fashion Foward.

Последният дамски часовник, който Huawei пусна на пазара, беше миналата година през май. Време беше за нещо ново.

Сега Huawei Watch 4 GT в женски вариант идва в няколко разновидности - един корпус с 3 варианта за китката: бяла кожена каишка. метална верижка в плетка миланезе и двуцветната стоманена верижка в сребро с тънки златни линии, която имитира клавиши на пиано.

Huawei Wacth 4 GT

Интересът към аксесоарите на Huawei традиционно е голям, защото те са съвмести и с iOS и с Android, което автоматично им дава огромно пазарно предимство. Изработени са от топ материали, изглеждат повече от добре и батериите им издържат със седмици.

Посланици на новите смарт часовници на марката са олимпиецът Мо Фара и инфлуенсърът и фитнес и лайфстайл коуч Памела Райф.

Huawei премиера

Двамата излизат на сцената в Llotja de Mar - неокласическа сграда от 18-ти век, построена на базата по-малка готическа от 14 век. Разположена на Passeig d'Isabel II, в квартал La Ribera, тя е известна като един от най-хубавите неокласически паметници на архитектурата в Барселона.

2023 година сме и спортни часовници дебнат отвсякъде. Единици обаче могат да се похвалят с външен вид, който да стои добре на всяка китка и на всеки стил.

Watch 4 GT в дамската си версия е нещо, което чакахме отдавна, без дори да знаем, че е възможно да го има. Лек, деликатен, с невероятен 41 мм. екран, на който получавате и лесно четете съобщения … и много красив. Зад целия този шик обаче се крие и един спортен звяр, а Памела Райф е готова да ви го покаже.

Тази симпатична германка, оказва се, е следвана от милиони хора по цвят свят. На стената за снимки под колоните на Llotja de Mar Памела Райф успешно конкурира Мо Фара.

При устройствата на Huawei има едно повтарящо се правило - не знаете, че ви трябва нов часовник, докато не видите следващия модел.

По принцип GT серията е една идея по-бюджетна от Pro серията. Има неща, които не можете да правите като например ECG - да, наистина говорим за електрокардиограма. Но факт е, че тези часовници мерят и засичат толкова много показатели, че всяко “лишение” от някоя екстра, ви идва бонус.

Huawei

Huawei Watch 4 GT следи сън, пулс, крачки, сатурация, температура, стрес, фази на луната. Има и усъвършенствана технология за следене на дишането.

Последната голяма актуализация на модела засяга календара за менструация, който вече създава прогнози за овулацията и самия цикъл - не само на база дължината на предходните, а на физиологичните показатели, които засича (промени в температурата, пулса и т.н.)

GT 4 разпознава десетки спортове, синхронизира се с календара ви, пуска музика, звъни, говори, вие му говорите … Ще оцелеем и без ECG.

Часовникът има акселерометър, жироскоп, магнитометър, оптичен сензор за сърдечна честота, барометър и температурен сензор.

Подходящ е да се носи по време на дейности в плитки води, като плуване в басейни или на плажа, не е модел за гмуркане.

Hauwei

Голямата гордост на новия модел е софистицираната фитнес програма, благодарение на чисто ново приложение Stay Fit, което свързва калории, хранене и физическа активност.

Има едно нещо, което генерално Huawei още не може и това е плащане с часовника. С оглед на темпото, с което се развиват в последните години обаче, този момент изглежда близо.

Онова, което можете обаче, е да го зареждате безжично от телефон, без значение от марката, стига да е готов да ви даде ток в нужда. Иначе в комплекта получавате и класическо зарядно тип паничка

Батерията на Watch 4 GT има до 7 дни максимален живот при нормална употреба, 4 дни при интензивна употреба и 2 дни живот с активиран Always On Display

Междувременно проучваме и Памела Райф, която, оказва се, наистина има какво да покаже откъм физически упражнения в YouTube.

Китката ѝ е екипирана със същия вариант на верижката, който вече сме избрали за личен фаворит. А това ни подсеща, че за малко да забравим да ви кажем нещо интересно. Отделните плочки на верижката се махат без инструмент, само като освободите един миниатюрен стопер, с който е снабдено всяко звено.

Huawei Wacth 4 GT

Предишният модел от дамската серия идваше с мини отвертка, Ясно, че човек не си отпуска и свива верижката всеки ден, но и един път да иска да го направи, пак може да му е удобно, вместо да не му е.

От понеделник започваме с упражненията на Памела Райф. И макар да не уточняваме кой понеделник, Watch 4 GT е готов да ни напомни.

Huawei Watch GT 4 С часовника на Мо Фара из must visit местата в центъра на София


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Технологии

Няма ляво, няма дясно - Huwei FreeClip и синия океан от възможности 

Дизайнът не е случаен – този модел попада в нова категория - т.нар. open fit

13:00 - 29.04.2024
Важно днес

Отказва ли се Санчес от премиерския пост след разследването за корупция срещу жена му

Премиерът на Испания обяви своето решение, след като пет дни спря да изпълнява публичните си задължения

12:22 - 29.04.2024
Важно днес

От "Корал" до Пашата: Скандалът с документите на Кирил Петков и взаимните обвинения

Кирил Петков замеси Румен Николов-Пашата в скандала с предполагаемите фалшиви подписи

10:29 - 29.04.2024