Panda Labs: Как да спечелиш стипендия с идея за опазване на околната среда Снимка: © Unsplash

Ако искате да развиете бизнес идея, с която да помогнете за опазването на околната среда, и да спечелите стипендия от 10 хиляди лева за реализирането ѝ, то вашето място е Panda Labs.

Kaufland България започва да работи със Световния фонд за природата (WWF) по най-новата му глобална иновационна програма. Panda Labs е платформа за решаване на някои от най-неотложните екологични и социални проблеми в света. Тя се провежда у нас за първа година, с подкрепата на Kaufland България, която развива основно в три насоки – Родина, Хранене, Природа - редица дейности под мотото „Действията носят промяната“.

В програмата може да участва всеки, който е на възраст между 15 и 25 години. За целта трябва да се регистрира в сайта на WWF за България до 28 март. До 5 април ще получи обратна връзка от организаторите, а участниците ще бъдат разпределени в няколко състезателни отбора. Всеки може да се включи или със свои съотборници, или самостоятелно, като във втория случай ще попадне в случаен отбор.

Целта на всички екипи е да предложат иновативни подходи по три въпроса – бъдещето на отпадъците, бъдещето на храната и бъдещето на мобилността. Участниците ще бъдат подкрепени и предизвикани от представители на бизнеса, науката и неправителствения сектор в България. С помощта на ментори от различни области те ще могат да развият идеите си, а най-иновативната от тях по време на Мастър класа ще донесе 10 хиляди лева на създателите ѝ, за да разработят прототип.

Единственото условие е, ако даден участник не е навършил 18 години, да представи декларация за родителско съгласие, която може да открие в сайта на платформата.

През 2021 година Panda Labs ще се състои от 3 семестъра, като всеки един от тях ще бъде посветен на една от трите гореизброени сфери. Всеки семестър се състои от хакатон (2-3 дни), който ще бъде провеждан онлайн в София и Русе, както и от едноседмичен Мастър клас. През учебната 2020/2021 година ще има общо 3 процедури за набиране на участници.

Темите за сесиите ще бъдат комбинация от научни проблеми и бизнес решения. Дори участниците да не се класират за финалния Мастър клас и да не спечелят наградата, екипът на WWF България ще може да свърже всички с различни центрове и организации за кариерно развитие. „Така ще получиш шанс за практически стаж или дори работа в някои от компаниите, които ще се включат в програмата”, пишат организаторите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Пазаруването “на живо” не е това, което беше. Добре дошли в ерата на стрийминга

Добре дошли в ерата на пазаруването в реално време или в империята на live shopping-а.

14:30 - 21.07.2024
Важно днес

Хамид Хамид: Случва се баща и син да се скарат, но после се сдобряват

Депутатът от ДПС определи активът на ДПС-Доган като "вандали"

13:08 - 21.07.2024
Спорт

Никола Цолов вече е в топ 8 на Формула 3 след нова победа

Никола Цолов спечели своята трета победа във Формула 3 и първа такава в основно състезание

12:16 - 21.07.2024
Живот

Борбата за "по-малко туризъм, повече живот" в Испания продължава с протести

Голям протест срещу масовия туризъм отново е планиран в Майорка

11:30 - 21.07.2024
Важно днес

Пожар в Гърция приближава българската граница

Силен пожар в Гърция вече се намира на километър от границата с България

09:55 - 21.07.2024
Важно днес

Израел удари пристанище в Йемен и рани десетки

Атаката е в отговор на нападението на йеменските хути срещу Тел Авив в петък

09:18 - 21.07.2024
Важно днес

Високи температури и обилни валежи над страната в неделя

Максималните температури ще са между 31° и 36°

09:01 - 21.07.2024
Живот

Adidas отстрани Бела Хадид от своя рекламна кампания след призиви за бойкот

Много потребители в социалните мрежи се разгневиха на промотираната маратонка и подчертаха, че производителят на спортни стоки е трябвало да обърне повече внимание на препратката към 1972 г.

17:33 - 20.07.2024
Важно днес

Още един конгресмен призова за оттеглянето на Байдън, след като президентът не го разпозна на събитие

Моултън беше един от първите демократи, които призоваха Байдън да се откаже от надпреварата малко след дебата срещу републиканеца Доналд Тръмп през юни.

15:30 - 20.07.2024