Снимка: © Unsplash

Ако искате да развиете бизнес идея, с която да помогнете за опазването на околната среда, и да спечелите стипендия от 10 хиляди лева за реализирането ѝ, то вашето място е Panda Labs.

Kaufland България започва да работи със Световния фонд за природата (WWF) по най-новата му глобална иновационна програма. Panda Labs е платформа за решаване на някои от най-неотложните екологични и социални проблеми в света. Тя се провежда у нас за първа година, с подкрепата на Kaufland България, която развива основно в три насоки – Родина, Хранене, Природа - редица дейности под мотото „Действията носят промяната“. 

В програмата може да участва всеки, който е на възраст между 15 и 25 години. За целта трябва да се регистрира в сайта на WWF за България до 28 март. До 5 април ще получи обратна връзка от организаторите, а участниците ще бъдат разпределени в няколко състезателни отбора. Всеки може да се включи или със свои съотборници, или самостоятелно, като във втория случай ще попадне в случаен отбор.

Целта на всички екипи е да предложат иновативни подходи по три въпроса – бъдещето на отпадъците, бъдещето на храната и бъдещето на мобилността. Участниците ще бъдат подкрепени и предизвикани от представители на бизнеса, науката и неправителствения сектор в България. С помощта на ментори от различни области те ще могат да развият идеите си, а най-иновативната от тях по време на Мастър класа ще донесе 10 хиляди лева на създателите ѝ, за да разработят прототип.

Единственото условие е, ако даден участник не е навършил 18 години, да представи декларация за родителско съгласие, която може да открие в сайта на платформата.

През 2021 година Panda Labs ще се състои от 3 семестъра, като всеки един от тях ще бъде посветен на една от трите гореизброени сфери. Всеки семестър се състои от хакатон (2-3 дни), който ще бъде провеждан онлайн в София и Русе, както и от едноседмичен Мастър клас. През учебната 2020/2021 година ще има общо 3 процедури за набиране на участници. 

Темите за сесиите ще бъдат комбинация от научни проблеми и бизнес решения. Дори участниците да не се класират за финалния Мастър клас и да не спечелят наградата, екипът на WWF България ще може да свърже всички с различни центрове и организации за кариерно развитие. „Така ще получиш шанс за практически стаж или дори работа в някои от компаниите, които ще се включат в програмата”, пишат организаторите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Дончев - фотографът на "летящите" хора

Срещаме се с Ивайло, за да си поговорим за силата на предизвикателствата в личната еволюция, какво му помага да си организира ежедневието, какво го държи продуктивен

"Отровата винаги оставя следа": Документалният филм "Навални" ще е достъпен в HBO Max

"Отровата винаги оставя следа" казват създателите на продукцията

Папа Франциск към Петков: Корупцията е болест, а младите политици са единственият начин тя да бъде изкоренена

Министър-председателят е в Рим и Ватикана за традиционно по повод 24 май посещение

Животът в Русия след инвазията: зловещи затворени витрини и масов страх от мобилизация

Войната в Украйна застигна и Русия - не с крилати ракети, а под формата на санкции, които промениха животът в страната

Зеленски пред Давос: Украйна се нуждае от поне 5 млрд. долара месечно и още оръжия

Украинският президент се включи онлайн в Световния икономически форум

Байдън: САЩ са готови да защитят Тайван с военна сила

Според Байдън няма опасност подобно събитие скоро да се случи

Кирил Петков ще търси подкрепа и от опозицията по въпроса за Северна Македония

"Бъдещето на нашата съседка е толкова важен въпрос, че дори коалицията няма право сама да го направи", каза Петков

Доживотен затвор: Украински съд осъди първи руски войник за убийство на цивилен гражданин

Присъдата е по първото дело за военни престъпления, извършени от руски бойци от началото на войната на Русия в Украйна