Снимка: © Unsplash

Ако искате да развиете бизнес идея, с която да помогнете за опазването на околната среда, и да спечелите стипендия от 10 хиляди лева за реализирането ѝ, то вашето място е Panda Labs.

Kaufland България започва да работи със Световния фонд за природата (WWF) по най-новата му глобална иновационна програма. Panda Labs е платформа за решаване на някои от най-неотложните екологични и социални проблеми в света. Тя се провежда у нас за първа година, с подкрепата на Kaufland България, която развива основно в три насоки – Родина, Хранене, Природа - редица дейности под мотото „Действията носят промяната“. 

В програмата може да участва всеки, който е на възраст между 15 и 25 години. За целта трябва да се регистрира в сайта на WWF за България до 28 март. До 5 април ще получи обратна връзка от организаторите, а участниците ще бъдат разпределени в няколко състезателни отбора. Всеки може да се включи или със свои съотборници, или самостоятелно, като във втория случай ще попадне в случаен отбор.

Целта на всички екипи е да предложат иновативни подходи по три въпроса – бъдещето на отпадъците, бъдещето на храната и бъдещето на мобилността. Участниците ще бъдат подкрепени и предизвикани от представители на бизнеса, науката и неправителствения сектор в България. С помощта на ментори от различни области те ще могат да развият идеите си, а най-иновативната от тях по време на Мастър класа ще донесе 10 хиляди лева на създателите ѝ, за да разработят прототип.

Единственото условие е, ако даден участник не е навършил 18 години, да представи декларация за родителско съгласие, която може да открие в сайта на платформата.

През 2021 година Panda Labs ще се състои от 3 семестъра, като всеки един от тях ще бъде посветен на една от трите гореизброени сфери. Всеки семестър се състои от хакатон (2-3 дни), който ще бъде провеждан онлайн в София и Русе, както и от едноседмичен Мастър клас. През учебната 2020/2021 година ще има общо 3 процедури за набиране на участници. 

Темите за сесиите ще бъдат комбинация от научни проблеми и бизнес решения. Дори участниците да не се класират за финалния Мастър клас и да не спечелят наградата, екипът на WWF България ще може да свърже всички с различни центрове и организации за кариерно развитие. „Така ще получиш шанс за практически стаж или дори работа в някои от компаниите, които ще се включат в програмата”, пишат организаторите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"