Партията на Цветанов няма да участва на предстоящите избори Снимка: © Screenshot

Партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България" няма да участва в предстоящите парламентарни избори нито самостоятелно, нито в коалиция. Това съобщиха от формацията в свое изявление.

От партията са на мнение, че новите избори не решават поредицата от кризи в страната и очакват във вота да доминира "безпринципното боричкане на партия срещу партия, без идейна дискусия и предлагане на конкретни решения за справяне със ситуацията".

От партията на бившата дясна ръка на Бойко Борисов призовават своите членове и симпатизанти да подкрепят политически сили, които работят за смяна на модела, са "носители на десни и евроатлантически ценности" и подкрепят тоталната енергийна диверсификация на България, както и влизане в еврозоната от 1 януари 2024 г.

В изявлението от "Републиканци за България" посочват, че не приемат тезата, че "няма ляво и дясно"

"Нека напомним, че точно лявото в България създаде моделът на завладяната от задкулисието държава. Точно лявото в последното правителство не даде възможност България да се изяви като солидарен партньор на НАТО и да окаже необходимата военно-техническа помощ на Украйна. Виждаме и в момента как точно лявото се опитва да реставрира пагубното руско влияние в България и да унищожи дори плахите промени, които направи правителството на Кирил Петков", пишат още от партията на Цветанов.

На последните парламентарни избори през ноември 2021 г. "Републиканци за България" се явиха в коалиция заедно с три други партии (Български демократически форум, Български земеделски народен съюз, Консервативно обединение на десницата) под шапката на "Национално обединение за десницата", но събраха само 0,43% от общите гласове и не влязоха в парламента.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024