Първи случай на Covid-19 в Столичния общински съвет

Столичният общински съвет ще прекрати работата на всички свои постоянни комисии и няма да провежда заседания до 29 март. Това съобщава председателят на СОС Елен Герджиков.

"Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен Covid 19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване", пише той в своя профил във Facebook.

Името на заболелия човек не се споменава. На въпрос от страна на Методи Лалов ("Демократична България") защо останалите членове на СОС, които са контактували с болния човек, не са предупредени предварително, Герджиков отговаря: "Споделих информацията веднага щом тя достигна до мен. В момента събирам допълнителна информация и до минути всеки общински съветник ще получи лично съобщение".

Герджиков посочва, че е готов да свика председателски съвет, ако възникне неотложност от вземане на решения, свързани с мерки от компетентността на СОС. В председателския съвет участват ръководителите на политическите групи в местния парламент, като не се налага присъствието на всички 61 общински съветници.

"За пореден път призовавам да не използваме тази ситуация за политически дивиденти или партиен маркетинг", пише още Герджиков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022