Столичният общински съвет ще прекрати работата на всички свои постоянни комисии и няма да провежда заседания до 29 март. Това съобщава председателят на СОС Елен Герджиков. 

"Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен Covid 19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване", пише той в своя профил във Facebook. 

Името на заболелия човек не се споменава. На въпрос от страна на Методи Лалов ("Демократична България") защо останалите членове на СОС, които са контактували с болния човек, не са предупредени предварително, Герджиков отговаря: "Споделих информацията веднага щом тя достигна до мен. В момента събирам допълнителна информация и до минути всеки общински съветник ще получи лично съобщение". 

Герджиков посочва, че е готов да свика председателски съвет, ако възникне неотложност от вземане на решения, свързани с мерки от компетентността на СОС. В председателския съвет участват ръководителите на политическите групи в местния парламент, като не се налага присъствието на всички 61 общински съветници. 

"За пореден път призовавам да не използваме тази ситуация за политически дивиденти или партиен маркетинг", пише още Герджиков. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

От "Бързи и яростни в Пловдив" до тройна катастрофа в Слънчев бряг

Brabus, подарен за 18-ти рожден ден, приключи с ПТП и удар в ограда

Риана влезе в клуба на милиардерите, но не благодарение на музиката си

Козметичният бизнес на Риана и LVMH я превърна в най-богатата жена в музикалната индустрия

Служебният кабинет "завеща" на ИТН нов главен секретар на МВР

Петър Тодоров е предложен от кабинета "Янев" дни преди избора на редовно правителство

Работодателите спират мощности заради рекордно високи цени на тока, ИТН обвинява БЕХ в саботаж

Как цената на промишления ток в България изведнъж стана по-висока от Германия, Франция и Австрия