Първи случай на Covid-19 в Столичния общински съвет

Столичният общински съвет ще прекрати работата на всички свои постоянни комисии и няма да провежда заседания до 29 март. Това съобщава председателят на СОС Елен Герджиков.

"Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен Covid 19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване", пише той в своя профил във Facebook.

Името на заболелия човек не се споменава. На въпрос от страна на Методи Лалов ("Демократична България") защо останалите членове на СОС, които са контактували с болния човек, не са предупредени предварително, Герджиков отговаря: "Споделих информацията веднага щом тя достигна до мен. В момента събирам допълнителна информация и до минути всеки общински съветник ще получи лично съобщение".

Герджиков посочва, че е готов да свика председателски съвет, ако възникне неотложност от вземане на решения, свързани с мерки от компетентността на СОС. В председателския съвет участват ръководителите на политическите групи в местния парламент, като не се налага присъствието на всички 61 общински съветници.

"За пореден път призовавам да не използваме тази ситуация за политически дивиденти или партиен маркетинг", пише още Герджиков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024