Първи случай на Covid-19 в Столичния общински съвет

Столичният общински съвет ще прекрати работата на всички свои постоянни комисии и няма да провежда заседания до 29 март. Това съобщава председателят на СОС Елен Герджиков.

"Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен Covid 19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване", пише той в своя профил във Facebook.

Името на заболелия човек не се споменава. На въпрос от страна на Методи Лалов ("Демократична България") защо останалите членове на СОС, които са контактували с болния човек, не са предупредени предварително, Герджиков отговаря: "Споделих информацията веднага щом тя достигна до мен. В момента събирам допълнителна информация и до минути всеки общински съветник ще получи лично съобщение".

Герджиков посочва, че е готов да свика председателски съвет, ако възникне неотложност от вземане на решения, свързани с мерки от компетентността на СОС. В председателския съвет участват ръководителите на политическите групи в местния парламент, като не се налага присъствието на всички 61 общински съветници.

"За пореден път призовавам да не използваме тази ситуация за политически дивиденти или партиен маркетинг", пише още Герджиков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024