Първият смарт часовник за бягане и научно-обосновани тренировки - HUAWEI WATCH GT Runner

Най-новият модел от серията GT смарт часовници на Huawei – Watch GT Runner, вече е на българския пазар. Това е първият модел на компанията, ориентиран към професионално бягане, както и към всички, които искат да по-сериозни усилия в една от най-популярните спортни активности. Смарт часовникът е не само интелигентен асистент, а и ценен личен треньор. На база на информацията от средата и здравните данни на спортуващия, той е в състояние да изготви научно-обоснован тренировъчен план.

Huawei Watch GT Runner поддържа технологията за динамично следене на пулса и кислородното насищане на кръвта HUAWEI TruSeenTM 5.0+ , a първата в индустрията разпределена скрита антена и Dual-Band Five-System GNSS позициониране проследяват траекторията на бягане с изключителна точност.

Освен мощният хардуер и точните сензори, сред отличителните черти на продукта са следенето на потенциала за бягане - Running Ability Index (RAI), и тренировъчния план Periodical Science Training Programme. Професионалната тренировъчна система за бягане HUAWEI TruSportTM предоставя задълбочен анализ, който дава на трениращия нагледни данни за интензивността на тренировката, обема ѝ, времето за възстановяване и други.

Running Ability Index (RAI) дава възможност на потребителите обективно да преценят нивото на подготовката си, например за състезания и маратони. На база на него и на тренировъчното натоварване, заложено в основата на индивидуалната програма (Individual Periodical Science Training Programme), всеки бегач може да постигне максимума в преследване на целите си.

Huawei Watch GT Runner поддържа свързване с колан за прецизно следене на сърдечния ритъм, а данните могат да се споделят с приложения от други производители през приложението HUAWEI Health.

HUAWEI WATCH GT Runner - мъжки смартчасовник, мнения

Аеродинамичен дизайн, вдъхновен от решетките на спортните автомобили
Смарт часовникът се фокусира върху цикъла на бягане, с инсайти от професионалния спорт. Тялото му е много леко и устойчиво на износване, като същевременно има артистичен дизайн, вдъхновен от автомобилите, създаващ усещане за скорост. Всички елементи са проектирани за свободно циркулиране на въздуха, за да се избегне запотяване и да се постигне максимално удобство при носене. Материалите от които е изработен включват тяло от подсилени полимерни влакна за максимална лекота и удобство. Виждаме керамичен ултралек обков и корона от титаниева сплав. Теглото на тялото е едва 38.5 грама. Едва се усеща на ръката. Антибактериалната силиконова каишка е с висока водоустойчивост, което спестява притесненията от замърсяване с пот и прах по време на бягане.

GT Runner идва и с автентичен циферблат, който показва данни като тренировъчно натоварване, RAI, време за възстановяване и метеорологични данни, а потребителите могат да го персонализират според нуждите и предпочитанията си.

Професионална тренировка, за да дадем най-доброто от себе си
За повечето бегачи е сложно да намерят измерител на постигнатото ниво на подготовка. На помощ идва т. нар. Running Ability Index, базиран на HUAWEI TruSportTM,

Дори потребителят да не е достигнал границите си, системата е в състояние да изчисли нивото на подготовката му от натрупаните данни за пулс, темпо, разстояние, честота и друга комплексна информация, която обобщава в референтен индекс. GT Runner може да предложи интелигентен динамично променящ се план за тренировъчни натоварвания.

Нивото на умора, тренировъчен индекс, аеробно/анаеробно натоварване също се показват, за да помогнат на трениращия да следи и анализира състоянието си и да направи разумни настройки в плана, за да подобри резултатите си.

HUAWEI WATCH GT Runner - дамски смартчасовник ревю - мнения

На база на професионалния фитнес анализ на HUAWEI TruSportTM, брандът разработва Individual Periodical Science Training Programme . Програмата отчита физическите данни и историята на бягането, в комбинация със зададените цели, притежателите могат да персонализират плановете си в приложението HUAWEI Health App.

Смарт часовникът записва и анализира данните от тренировките като интелигентно разпознава базовия период и тези за вдигане на натоварването, задържане на формата и намаляване на натоварването според текущото ниво, след което пренастройва плана, за да подобри цялостното състояние на трениращия. С подобен подход ориентиран към притежателя, всеки може да усети по-висока ефикасност от тренировките си.

Големи подобрения в HUAWEI TruSeen™ 5.0+
HUAWEI WATCH GT Runner поддържа обновената технология HUAWEI TruSeenTM 5.0+, с надграден модул за динамично следене на пулса, по-силни входящи сигнали и цялостно по-висока точност на измерванията. Ергономичната 2.5D основа на тялото с прецизно полирано извито стъкло пасва идеално на костта на китката. Дизайнът е не просто удобен, а и не позволява на часовника да се размества, което го пази от наслагването на външната светлина и замърсяване на сигнала за сърдечния ритъм. Специално Fresnel покритие между слоевете осигурява по-добър кондензиращ ефект, благодарение на който през дермата преминава повече светлина и съответно се получава по-добър сигнал от капилярите, като се намалява бариерата от слоевете на епидермиса. Освен това, Huawei проектира мултиканален алгоритъм, който с помощта на изкуствен интелект се учи да намалява шума при измерванията, особено когато човекът се движи.

Благодарение на новия PPG 5.0 модул, точността на измерване на пулса е силно подобрена спрямо предишните поколения часовници. Точност в рамките на 10 bpm (удара в минута) в повечето сценарии може да достигне повече от 97% , което е на нивото на колани за измерване на сърдечния ритъм.

HUAWEI WATCH GT Runner ревю - мнения - Първият смарт часовник за бягане и научно-обосновани тренировки

По отношение на геопозиционирането, GT Runner поддържа петте основни сателитни системи: GPS, Beidou, GLONASS, Galileo и QZSS. Освен това моделът се характеризира с двубандово GNSS позициониране с разпределена антена, скрита в полимерните части за захващане на каишката. Иновативният дизайн подобрява работата на GPS антената със 135% в сравнение с традиционния дизайн, което е особено ценно при маратони.

Смарт асистент в ежедневието
Смарт часовникът наследява мощната батерия на семейството смарт часовници на Huawei. Животът на батерията е от 14 дни в smart режим при нормална употреба и 8 дни при интензивна употреба. Притежава още вграден барометър и компас, поддържа възпроизвеждане на музика през слушалки или тонколонки и идва с щедро пространство за съхранение на до 500 песни. Има непрекъснато следене на здравни параметри, включително пулс и известия при засечени аномалии. Захранва се от HarmonyOS 2.1 с богата екосистема от приложения за пътувания, игри, лайфстайл, работа и забавления.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Д-р Благомир Здравков: Епидемия от коклюш може да се преодолее с ваксинация

При-най малките бебета симптомите на болестта може да не са кашлица

10:07 - 21.04.2024
Важно днес

Казусът Благовест Георгиев: Може ли Столичният общинският съвет да изключи съветник?

В началото на април Георгиев участва в пътен инцидент, а впоследствие се опита да избяга от местопроизшествието.

16:23 - 20.04.2024