Снимка: © Getty Images

Първото класиране за детските градини, яслите и подготвителните групи в София ще се отложи за 17 май. Първоначалната дата, на която трябваше да стане ясно класирането, беше 14 май (петък), но е установена липса на данни в част от профилите в електронната система на Столична община. 

В момента тя е отключена за "допълване на критерии", като актуализирането на профилите ще може да се направи до 18:00 ч. на 15 май (събота). 

Класирането за учебната 2021/2022 г. ще бъде обявено в 17 ч. на 17 май под граждански контрол. 

Според информация на Столична община - в някои от профилите липсва заявен или потвърден адрес, който да се ползва за класирането на децата. 

Адресът е необходим заради критерия "уседналост", който дава право на всеки родител да заяви настоящ и постоянен адрес и адрес на детето, който би дал по-висок брой точки за избраната детска градина. 

В профилите, които имат нужда от допълване на данните, ще бъде поставен маркер за липсващите критерии. Той ще се появява под името на детето само в случаите на недостиг на информация. 

Липсата на данните за адрес при част от децата би довела до непълен общ брой точки за класиране. С цел дете да получи коректният брой точки по всички общи критерии, родителите имат възможност да прегледат профила и при нужда да допълнят липсващото заявяване на адрес до събота, става ясно от информацията на СО. 

В дирекция "Образование" са отворени телефони за връзка, на които всеки родител може да задава въпросите си, включително и в събота -  02 9433183; 02 8468458; 02 9810744. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина