Пиронкова отпадна на крачка от основната схема на Уимбълдън, България няма представителка при жените

Цветана Пиронкова не успя да ознаменува завръщането си на Уимбълдън с класиране в основната схема на турнира. На тревните кортове в Лондон българката отпадна крачка преди участието сред най-добрите, след като претърпя загуба с 2-6 6-4 2-6 от хърватката Ана Конюх.

Световната №103 постигна две победи в квалификациите – срещу Усуе Арконада и Найкита Бейнс, но в третия кръг на пресявките не успя да се справи с намиращата се 26 позиции по-надолу в ранглистата Конюх.

Пиронкова е най-успешна в "мейджърите" именно в All England Club. През 2010 тя игра полуфинал в Лондон, след като отстрани Марион Бартоли и тогавашната №2 в световната ранглиста Винъс Уилямс. Година след това достигна четвъртфиналите. Тя не бе играла на Уимбълдън цели 4 години, преди да се завърне през 2021 г.

Мачът с хърватката продължи малко над час и половина. В него Конюх отбеляза цели 9 аса и макар да направи 5 двойни грешки срещу 2 за опонентката, беше също толкова ефективна при вкаран първи сервис.

Световната №129 спечели по-голям процент от точките на разигран първи начален удар, както и на втори, и спаси две от три точки за пробив.

Пиронкова даде цели 11 възможности за брейк на съперницата си и спаси седем от тях. В третия сет обаче допусна два пробива и нямаше шанс да се върне в срещата, след като бе взела психологическо преимущество със спечелването на втората част.

България няма да има представителка на Уимбълдън при жените тази година, след като Виктория Томова, Елица Костова и Изабелла Шиникова също отпаднаха в квалификациите.

При мъжете Григор Димитров ще запише поредно участие в Лондон, като в първия кръг ще срещне испанския ветеран Фернандо Вердаско.

Четете още в TennisKafe.com.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024