Пласидо Доминго е заразен с COVID-19 Снимка: © Getty Images

„Моето семейство и аз сме в самоизолация за толкова време, колкото е необходимо от медицинска гледна точка“, написа 79-годишният испански певец във Facebook в неделя сутринта. "В момента всички сме в добро здраве, но аз имах симптоми на треска и кашлица, затова реших да се тествам и резултатът се оказа положителен."

Доминго насърчи всички да следват директивите на Световната здравна организация за спиране на разпространението на вируса, включително постоянно миене на ръцете и социално дистанциране.

„Заедно можем да се преборим с този вирус и да спрем настоящата световна криза, надяваме се много скоро да се върнем към нормалното си ежедневие“, пише той. „Моля, следвайте указанията и разпоредбите на местната власт, за да бъдете в безопасност и да защитите не само себе си, но и цялата си общност.“

Като цяло, годината не е много добра за легендарния тенор.

В петък Доминго подаде оставка от оперния съюз и се съгласи да дари 500 000 долара за програми за изкореняване на сексуалния тормоз.

Миналия месец, Американската гилдия на музикалните артисти установи, че след четиримесечно разследване, че Доминго се е „занимавал с неподходяща дейност, варираща от флирт до сексуални намеци на и извън работното място“.

Операта в Лос Анджелис обяви, че разследващите намират обвиненията на поне 10 жени са "достоверни", но "не откриват доказателства, че Доминго някога се е занимавал с размяна на услуги, или е отмъстил срещу която и да е жена като не я е наел в Операта на Лос Анджелис".

В края на февруари Доминго заяви, че „наистина съжалява“.

„През последните няколко месеца отделих доста време, за да разсъждавам върху твърденията, които различни мои колеги са отправили срещу мен“, казва той в изявление.

„Уважавам това, че тези жени най-накрая се почувстваха достатъчно уверени да говорят, и искам да знаят, че искрено съжалявам за нараняването, което им причиних. Поемам пълна отговорност за своите действия. "


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024