Образователната платформа "Уча.се" (ucha.se) ще даде безплатен достъп до всички свои уроци по време на извънредната ваканция заради епидемията от новия коронавирус. 

Решението беше съобщено от основателя на сайта Дарин Маджаров, който посочва, че екипът му е прекарал последната седмица в подготовка на сървърите на платформата за новия поток от абонати. 

"Сега всеки човек има безплатно всички над 16 000 видео урока и теста по всички предмети от 1. до 12. клас, даже и за 4. група за децата от предучилищна възраст. Видео уроците и тестовете са изцяло съобразени с официалната учебна програма и дори с точния учебник, по който учениците учат и учителите преподават. Нищо допълнително не се изисква да правите – просто влезте в профила си в Уча.се. Ако нямате профил, регистрирайте се и сте готови – отнема 30 секунди", казва Дарин Маджаров. 

"Уча.се" ще удължи с 14 дни периода, в който съществуващите платени абонати ще могат да използват услугата. 

"Така няма да ощетим точно вас, които през годините показахте колко много ни подкрепяте", казва Маджаров. 

Той посочва, че безплатната услуга ще трябва да приключи на 29 март, защото "собствените сили" на компанията му ще стигнат за две седмици.

"След това трябва да възстановим модела с абонаментите, за да може да продължим да съществуваме и нашият екип от над 150 души да дава все повече стойност за всички вас. Моля ви, след 29-и не ни псувайте, че сме лоши хора, които искат само пари. Всичко правим за вас", призовава Маджаров. 

По-рано днес образователният министър Красимир Вълчев предупреди, че ваканцията може да се удължи до Великден заради епидемията, но учебната година няма да бъде обявена за нулева. Над 90% от училищата вече са създали организация за възлагане на задачи по електронен път и с мобилни приложения. 

Още по темата: 

2 х 200 000 лв. дарения за апарати в Александровска болница


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети