Клиенти паднаха в ледени води, след като нощен клуб потъна в река край Белград Снимка: © Twitter

Нощно заведение в Белград, разположено върху платформа на кей, потъна и остави стотици от клиентите си в ледените води на река Сава. За случая съобщи сръбската обществена телевизия RTS.

Инцидентът е станал малко след полунощ, когато клубът е започнал да потъва. Той съвпада по време с участието на рапър, известен с псевдонима "Цунами" (Cunami Flo).

На видеоклипове, споделени в социалните мрежи, се вижда атмосферата в клуба преди потъването. Голям брой от посетителите са младежи, които се радват на музиката и снимат с телефоните си. Впоследствие обаче им се е наложило да плуват във водите на река Сева, за да стигнат до брега, след като мостът до кея също е рухнал.

В профила на заведението в Google Maps се появиха и негативни оценки по негов адрес, придружени с иронични ревюта заради инцидента.

Един потребител го нарича "Титаник за бедните", докато друг му дава 1 звезда и пита: "Да не се подготвяте за Богоявление?", визирайки християнският празник, при който по традиция мъже скачат в реката за кръста.

Друг потребител дава цели 5 звезди на заведението, като пише: "Добро място. Храната е отлична, голям избор на сладководна риба. Продават ви прясна, нищо предварително замразено в хладилниците. Всъщност водата е малко по-студена, но това не е проблем. Обслужването е 3, защото се наложи сами да си ловим напитките. Ще го посетим отново".

Полицията съобщи, че общо 114 души са били евакуирани. Сред тях е имало и непълнолетни, като някои са били в нетрезво състояние. Двама 17-годишни са откарани в болница заради прекомерна употреба на алкохол.

Към момента не е известна причината за инцидента. От Спешна помощ разказват пред RTS, че всичко започнало от сигнал за бой в клуба. От МВР потвърждават, че имат информация за сбиване, но разследване ще установи всички подробности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024