Пледоарията на Хамид Хамид: "Г-н Доган няма връзка с резиденцията в "Росенец", това е база за водни спортове"

Депутатът от ДПС Хамид Хамид се впусна в ярка защита от името на почетния председател на партията Ахмед Доган, който е призован в Народното събрание да даде обяснения по случая с летните сараи в "Росенец".

Хамид призна, че "не е имал щастието да разговаря" с Доган в последните дни, но въпреки това положи всички усилия да лансира твърдението, че той няма нищо общо с имота, в който е отсядал за по 4 месеца във всяка от последните 5 години.

"Г-н Доган няма връзка с резиденцията в "Росенец". Това е една база за водни спортове, която е собственост на две търговски дружества, както се оказа от представените в комисията документи", каза Хамид Хамид в интервю за bTV.

Той обяви, че "за голяма част от всички обекти" има разрешения за строеж, но призна, че не всички разполагат с разрешения за ползване. Вината за това обаче не била на собствениците, а на институциите и на "играта на пинг понг между ДНСК и община Бургас".

"България е свободна държава. Мислите ли, че всеки човек, като пътува, знае дали има документи или не? Вие като ходите на хотел в Гърция знаете ли дали този хотел има акт 16 или разрешение за ползване? Настанявате се, почивате си и хабер си нямате дали той отговаря на изискванията", каза Хамид в отговор на напомнянето на водещата, че Доган е летувал всяка година в резиденцията.

Мария Цънцарова репликира, че никога не се е случвало да отиде на хотел и да покани 5000 гости там - препратка към "съпротивата", която ДПС организира на 11 юли срещу протестиращите, водени от Христо Иванов (ДБ), настояващи да се премахнат незаконните бариери към обществени пътища и плажове в района на т.нар. летни сараи.

"Симпатизантите на ДПС се организираха да отидат там и да защитят демокрацията в България, защото беше извършен опит за посегателство върху частна собственост на две търговски дружества. Г-н Доган говори пред свои симпатизанти и активисти. Не е задължително думата да се взема само от собственик или домакин", беше репликата на Хамид.

Припомнянето на факта, че Доган канеше и репортерски екип на БТВ, за да покаже вътрешността на имението и да се похвали с отглеждането на био-краставици, също не разколеба Хамид.

"Ако сте в хотел с ресторант, може ли да поканите някой навън? Означава ли това, че хотелът е ваш?", попита той.

Хамид Хамид препоръча на депутатит от анкетната комисия за Росенец да поканят "градинаря Мехмед", който можел да даде по-точна информация за имота, но все пак допусна, че е възможно "г-н Доган да приеме поканата и да пие кафе в комисията".

"Знаете ли как ще изненада всички членове, ако наистина отиде. Представяте ли си замръзналите им лица?", каза той.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Кино и сериали

True Detective заслужаваше много повече от този финал

Най-доброто, което можете да направите след финала на "True Detective: Night Country", е да си пуснете първия сезон на сериала с Матю Макконъхи и Уди Харелсън

12:11 - 21.02.2024
Важно днес

Българските БТР-и, които "тръгваха за Украйна", са още в София

Външна фирма организира транспорта на 100-те стари БТР-а и затова се бави

11:04 - 21.02.2024
Текстове от партньори

Как програмата „Ти и Lidl за нашето утре“ помага на различни общности у нас

В рамките на шестте издания компанията е финансирала 155 граждански идеи в 66 градове и села в цялата страна

10:22 - 21.02.2024
Важно днес

Христо Грозев ще разследва смъртта на Навални

И други политически затворници са уязвими, предупреждава журналистът пред "Медуза"

09:52 - 21.02.2024
Важно днес

Днес ВСС ще изслуша апелативния прокурор на София по случая с изнудваните гръцки бизнесмени

ВСС ще изслуша днес по негова молба и Ясен Тодоров – следовател в Националната следствена служба.

08:07 - 21.02.2024
Важно днес

Тръмп сравни собствените си правни проблеми с тези на Алексей Навални

Бившият американски президент дори не спомена Путин в коментара си за смъртта на опозиционера

07:56 - 21.02.2024
Важно днес

Пуснаха от ареста шофьора, който пиян блъсна 15-годишно момче на улица "Гурко"

Решението мярката му за неотклонение да бъде заменена с "домашен арест" е на Софийския градски съд

07:29 - 21.02.2024
Важно днес

ПП-ДБ предлагат на ГЕРБ да подпишат меморандум или да се отиде на избори "две в едно"

В документа са записани предложения за реформи в няколко области

19:44 - 20.02.2024