"По широкия път" по HBO Max - мечтаното пътуване на Джейсън Момоа

За личния живот на Джейсън Момоа не се знае много - нещо необичайно за знаменитост от неговата величина. Това обаче съвсем скоро ще се промени. Световноизвестният актьор е главен герой в документалната Max Original поредица "По широкия път". С нея той за първи път позволява на зрителите да опознаят по-задълбочено неговата колоритна същност.

Концепцията на пръв поглед е доста семпла - Момоа пътува из САЩ и се среща с творци и професионалисти в различни сфери, на които се възхищава и които са го вдъхновявали през годините. "Поредицата показва мен на пътя, правейки неща, които обичам. В случая имам предвид всички онези неща, които винаги съм искал да направя, но по една или друга причина не съм успявал", споделя звездата от "Игра на тронове" и "Аквамен".

Момоа показва на зрителите своята огромна страст към мотоциклетите и не е случайно, че осъществява мечтаното си пътуване не с някои от автомобилите от колекцията си, а с любимия "Харли Дейвидсън". В един от епизодите актьорът се отправя към Северна Каролина, където участва в реставрацията на исторически модели заедно с един от най-изтъкнатите експерти в тази област. Това обаче не е всичко - след края на "творческия" процес Момоа изпробва обновения мотор на опасна импровизирана писта в близост до сервиза.

Като всеки човек от артистичните среди, Момоа обожава музиката и по-специално рока. Една от спирките му е в Тенеси, където се среща с един от своите идоли - легендарния китарист Слаш (Guns`n`Roses).

След това звездата от "Аквамен" посещава централата на световноизвестния производител на китари "Gibson", където участва в пресъздаването на някои от най-популярните ретро модели на компанията. В друг от епизодите Момоа се среща с още един от своите идоли - фотографа Тод Хайдо.

Едно от най-характерните неща за "По широкия път" е това, че кинематографичната поредица не следва строго определена формула. Вместо това сюжетът "прелива" от една история в друга и отразява многообразния и понякога хаотичен начин на живот на Момоа. "Всички, които взеха участие в сериала, бяха чудесни. Все още сме приятели и често си говорим. Вложих цялото си сърце в този проект и мисля, че си личи".

Джейсън Момоа е създател на „По широкия път“, както и ко-режисьор и изпълнителен продуцент заедно с Браян Мендоса и Кайл Уилър. Продуцент е Джейсън Мендоса, а изпълнителен копродуцент е Парис Хърбърт-Тейлър.

Първите два епизода на "По широкия път" вече са налични в HBO Max, а по две нови серии ще излизат всеки четвъртък до 8 февруари.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024