Полицейска акция срещу бившия депутат от ГЕРБ Иван Вълков

Бившият депутат от ГЕРБ Иван Вълков е спрян от полицаи в Бургас, които правят обиск на автомобила му на едно от кръстовищата в кв. Сарафово.

До момента няма официална информация от МВР каква е причината за акцията срещу Вълков. Според "Флагман" и "24 часа" - разследването се води заради подозрения за съпричастността му към палеж на автомобил. Колата принадлежи на новия приятел на жена, с която Вълков е живял на семейни начала в продължение на около 2 години.

57-годишният бивш депутат беше ръководител на Комисията по транспорт и съобщения, има четири мандата като народен представител от ГЕРБ.

Вълков е и общински председател на партията в Бургас, но според местния сайт "Флагман" - в понеделник той е подал оставка и е направил отвод, след като е предложен за нов мандат. Причините за оттеглянето му от позицията отново не са изяснени.

Според медията - в момента тече и полицейско претърсване в дома на Иван Вълков в Сарафово.

На парламентарните избори за 45 и 46 Народно събрание през 2021 г. Вълков е поставян на неизбираеми позиции - 13 и 11 - в листата на ГЕРБ. През ноември 2021 г., когато беше избрано 47 Народно събрание, той вече не присъства сред кандидатите за депутати на партията.

Според "Флагман" - никой от съпартийците му не бил наясно с какво се занимава Вълков след края на мандата си като депутат преди година.

Вълков е машинен инженер по двигатели с вътрешно горене, завършил е и магистратура по "Публична администрация". Работил е дълги години в компанията за международен транспорт СО МАТ. Политическата му кариера започва като общински съветник в Бургас, по-късно става и депутат.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024