Полицейска акция срещу бившия депутат от ГЕРБ Иван Вълков

Бившият депутат от ГЕРБ Иван Вълков е спрян от полицаи в Бургас, които правят обиск на автомобила му на едно от кръстовищата в кв. Сарафово.

До момента няма официална информация от МВР каква е причината за акцията срещу Вълков. Според "Флагман" и "24 часа" - разследването се води заради подозрения за съпричастността му към палеж на автомобил. Колата принадлежи на новия приятел на жена, с която Вълков е живял на семейни начала в продължение на около 2 години.

57-годишният бивш депутат беше ръководител на Комисията по транспорт и съобщения, има четири мандата като народен представител от ГЕРБ.

Вълков е и общински председател на партията в Бургас, но според местния сайт "Флагман" - в понеделник той е подал оставка и е направил отвод, след като е предложен за нов мандат. Причините за оттеглянето му от позицията отново не са изяснени.

Според медията - в момента тече и полицейско претърсване в дома на Иван Вълков в Сарафово.

На парламентарните избори за 45 и 46 Народно събрание през 2021 г. Вълков е поставян на неизбираеми позиции - 13 и 11 - в листата на ГЕРБ. През ноември 2021 г., когато беше избрано 47 Народно събрание, той вече не присъства сред кандидатите за депутати на партията.

Според "Флагман" - никой от съпартийците му не бил наясно с какво се занимава Вълков след края на мандата си като депутат преди година.

Вълков е машинен инженер по двигатели с вътрешно горене, завършил е и магистратура по "Публична администрация". Работил е дълги години в компанията за международен транспорт СО МАТ. Политическата му кариера започва като общински съветник в Бургас, по-късно става и депутат.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Столтенберг от Киев: Украинците се борят за свободата си. Москва се бори за имперски илюзии

НАТО е сключила договори за боеприпаси за Украйна на стойност 2,4 млрд. евро

17:41 - 28.09.2023

Дрогиран шофьор на камион уби 23-годишна жена в аварийната лента на АМ "Тракия"

Камион блъсна автомобил, спрял в аварийната лента заради спукана гума

16:59 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на Варна?

Десет кандидати се борят за кметското място във Варна

16:07 - 28.09.2023

Кои са кандидатите за кмет на София?

Общо 22 кандидати се борят за кметското място в София

15:49 - 28.09.2023