Снимка: © Facebook.com/Антони Герасимов

Десетки протестиращи бяха блокирали моста при Международния пловдивски панаир, но около 4 ч. сутринта полицията се намеси и премахна палатковия им лагер. Това бе вторият подобен от началото на протестите в града, а снощи демонстрантите направиха импровизирани барикади и спряха движението по пътя.

Според част от протестиращите, които останали на място цяла нощ – полицията е действала насилствено.

„За пореден път премиерът Борисов не си спази обещанието – той каза, че няма да премахва палатковите лагери“, каза един от демонстрантите – Стойчо Андреев, цитиран от bTV. „Насила протестиращи бяха извлечени от кръстовището, имаше и жени. Областната дирекция на МВР-Пловдив си доведе групичка от 5-6 човека, които бяха употребили алкохол. Само те бяха тествани с дрегер. Днес сигурно полицията ще даде брифинг и ще каже, че протестиращите консумират алкохол“.

Друг от протестиращите разказа пред телевизията, че е бил влачен 3-4 метра от служителите на реда, а след това е бил държан в бус на жандармерията за около 10-15 минути. 

„Докато ни искаха лични документи, премахнаха цялата блокада, след което и хората. Нямаше писане на актове. Интересно е дали това решение е взето на местно, или на национално ниво“, каза той. 

Демонстрантите твърдят, че са щели да останат на моста само една нощ, след което да прекратят блокадата. „Този акт на агресия по никакъв начин няма да успокои хората“, казаха те.

Протестиращите запитаха защо в София и Варна палатковите лагери не се премахват, а в Пловдив хората са изгонени от кръстовище, което не е ключово. Те дадоха заявка за протест пред областната дирекция на МВР днес.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти

Предизборен дебат или "шоу": bTV изгони Луна от студиото, Волен Сидеров напусна демонстративно

Дебатът между Луна, Сидеров, Александър Томов и Николай Малинов се превърна във фарс

Джеймс Бонд не умря от ваксината

Всеки разболял се антиваксър по естествен път ще става закъснял проваксър – такъв е природният кръговрат

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните