"Помогни сега" - кампания в помощ на Шумен по инициатива на предприемачи от града

По инициатива на предприемачите Красен и Жечко Кюркчиеви (собственици на "Фикосота" и "Теси") и Община Шумен, Стопанска камара - Шумен е открила дарителска сметка за набиране на финансови средства, които ще се използват за ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на общината.

Красен Кюркчиев, управител и собственик на компанията за бързооборотни стоки „Фикосота“ с 6 завода в гр. Шумен, заедно с брат си Жечко Кюркчиев, управител и собственик на друга голяма компания в региона „Теси”, даряват 100 000 лв за начало за финансиране на кампанията.

По идея Красен Кюркчиев мотото, под което ще протече кампанията е „Помогни сега“.

„Призоваваме бизнеса да се присъедини към инициативата и да подкрепи местната власт в усилията ѝ за справяне с епидемията. Нуждата в момента е от бързи действия на регионално ниво. Възможността е да се финансират мигновено е в основата на качеството на работа на медицинските служби. Надявам се тази кампания да е добър пример и за други градове в страната“, споделя Кюркчиев

В рамките на инициативата при Стопанска камара Шумен е създаден фонд в полза на МБАЛ Шумен и останалите медицински обекти в област Шумен. Събраните средства ще се използват по преценка на Общинския кризисен щаб за превенция и защита на населението от разпространението на COVID-19 – за консумативи и материали, медицинско оборудване, защитни облекла, набиране на доброволци и др.

Средствата ще бъдат изразходвани стриктно и при пълна прозрачност само по предназначение и след изрично разрешение на кризисния щаб, а публична отчетност на постъпленията и разходите ще бъде давана всяка седмица.

Тъй като в създалата се ситуация, не само България, много често проблемът не е в липсата на пари, а че много от нужните материали не са налични в търговската мрежа, паралелно с дарителската кампания Община Шумен е подготвила склад, в който желаещите могат да дарят лични предпазни средства и препарати за дезинфекция.

Освен финансови средства, братя Кюркчиеви са дарили и над 20 000 сапуна, които ще бъдат раздадени на всички учебни, здравни и социални заведения в община Шумен.

Сметката, по която могат да се правят дарения е:


Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

21 нюанса червено

18:13 - 26.04.2024
Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024