Снимка: © Илия Темелков

Пороен дъжд валя в София, придружен от светкавици и гръмотевици и причини много аварии. На моменти дъждът преминаваше и в градушка. Улиците на много места в централната градска част се наводниха, а шахтите се затрупаха с листа и клони от дърветата.

Градският транспорт е със затруднено движение. Метрото е спряно, тъй като някои станции са наводнени, ескалаторите също не могат да се ползват поради риск от токов удар. 

Снимки на граждани показват огромно наводнение в подлеза, който води към метрото на спирка НДК, като вода е почти до коленете на хората. 

Най-силен е дъждът в южните райони на София. 

Перловската река е излязла от коритото си, а бул. "Евлоги Георгиев" се превърна в река, съобщава БНТ. 

Водата е толкова силна, че носи кофите за боклук. Преди кръстовището на бул. "Евлоги Георгиев" и улица "Граф Игнатиев":

Всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция" са на терен и реагират на множеството сигнали за наводнения. На места в града има прекъсвания и смущения в електрозахранването. Без ток са били район "Витоша", части от "Хаджи Димитър", "Хладилника", "Света Троица", "Западен парк, "Илинден", Красна поляна", Редута, Симеоново, Банишора, също и централната градска част.

Ситуацията при "Гурко" и "Васил Левски" пред Министерството на спорта: 

Затруднено е движението по бул."България", както и на бул. „Цар Борис III" и бул. „Никола Петков" в посока кв.Княжево.

Коли са аварирали под моста на НДК. В района около Попа временно е спрял токът, но малко по-късно е пуснат и е възстановено движението на градския транспорт. 

След спирането на дъжда започна почистването на подлезите. Служители на Чистотата събираха листата и падналите клони, за да могат да се освободят шахтите и да се отече събралата се вода. 

Прочети