Мелания Тръмп има всички основания да се радва на факта, че 2020 г. ще е последната, в която ще се налага да планира коледната декорация на Белия дом.

Само преди няколко седмици Първата дама на САЩ стана обект на критики, след като в изтекли телефонни разговори със своя сътрудничка се оплакваше, че "на никого не му пука за коледната украса", докато тя "скъсва ****** си от работа". 

Все пак представянето на празничната декорация в Белия дом е един от редките моменти, в който съпругата на Тръмп може да покаже личното си отношение и усет за естетиката в публичното пространство. Особено в година, която подложи на сериозни изпитания както цялата нация, така и собственото й семейство.  

"В този специален период от годината се радвам да споделя с вас "Америка Красивата" и да се поклоня пред великолепието на прекрасната ни държава. Заедно честваме страната, която всички с гордост наричаме своя родина", пише тя в съобщението, с което представя новия вид на Белия дом. 

Както през 2019 г., така и сега Мелания Тръмп залага на по-традиционен и патриотичен стил в декорацията на Белия дом. В една от снимките Първата дама на САЩ държи умалено копие на официалния портрет на президента Джон Ф. Кенеди, стилизиран като украса за елха. 

Една от причините да предпочете консервативния подход към декорацията вероятно е свързана с критиките, на които беше подложена след първата си празнична украса в президентството с ярко червени коледни елхи.  

"Мисля, че аз съм най-тормозеният човек в света", казваше тя през 2018 г. в интервю за ABC по повод натиска, на който е подложена в социалните мрежи и масовите медии. 

Мелания Тръмп се премести в Белия дом едва пет месеца след встъпването в длъжност на съпруга й през 2017 г. - през това време тя живееше в Ню Йорк заедно с малкия си син Барън, който трябваше да приключи учебната си година. 

Оттогава насам самостоятелното й позициониране в публичното пространство беше оскъдно, ако изключим кампанията й Be Best за подкрепа на деца в риск. Както казва Кейт Андерсън Брауър (автор на биографична книга за първите дами на Америка):

"Тя има чувството, че не може да направи нищо, както трябва. Всяка Първа дама се е чувствала по този начин в един или друг етап от службата си, но Мелания Тръмп има един недостатък - омъжена е за човек, изгорил всички мостове към миналото. Изискванията към нея и без това са доста неясни, така че не можем да очакваме, че ще осъзнае ролята си от само себе си. А нито една от предшественичките й не желае да говори с нея - освен може би Лора Буш - защото всички са възмутени от съпруга й".

50-годишната Мелания Тръмп е първата президентска съпруга, родена извън Съединените щати, от 195 години насам.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МОН: Тестването на всички ученици на 6 декември е осигурено

МЗ са обещали доставка на още тестове другата седмица, за да може процесът да продължи

Прокуратурата проверява скандала с Ваня Караганева в ДКК

Тя се е самосезирала, а отделно е постъпил сигнал от втория изпълнителен директор

Кои са новите зам.-председатели на 47 НС

Трима юристи, двама икономисти, философ и филолог ще подпомагат Никола Минчев

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е председателят на 47-ия парламент

Минчев е завършил право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат

Спецпрокуратурата образува дело за корупционно престъпление в община Варна

След проверката на КПКОНПИ е образувано дело срещу служител на общината, чието име не се споменава

Корнелия Нинова: Коалиционното споразумение трябва да е факт до неделя

Министерствата може да не са разпределени на принципа 8-4-3-2