Постоянен арест за съпругата на Васил Божков Снимка: © Pixabay

Съпругата на Васил Божков Елена Динева ще бъде върната в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Това реши Апелативният специализиран съд, след като Динева обжалва наложената й по-рано парична гаранция от 1,5 милиона лева.

Решението на втората инстанция е окончателно и не подлежи на обжалване.

Елена Динева е обвинена в съучастие в престъпната група, ръководена от Божков, за когото прокуратурата твърди, че е укрил държавни такси от хазартна дейност за повече от 500 милиона лева.

Динева твърдеше пред съда, че няма отношение към хазартните компании на съпруга си и се е занимвавала само с колекциите от исторически и художествени ценности.

Прокуратурата обаче се позова на свидетелски показания за това, че тя е имала "изключително влияние върху мъжа си". "Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в бизнеса", казва прокурорът Тихомир Стоев, цитиран от "24 часа".

В четвъртък е разпитан и Цветомир Найденов, съсобственик на Efbet и съдружник с Васил Божков в Еврофутбол, който твърди, че Динева е знаела за поръчани убийства от Божков и за извършени от него изнасилвания. Тя отхвърли тези твърдения, като определи свидетелствата от разпитите като "доноси".

Междувременно главният прокурор Иван Гешев обяви, че двама представители на Върховната касационна прокуратура са провели срещи на високо ниво във връзка с екстрадицията на Васил Божков от Обединените арабски емирства. По думите му - всичко, което зависи от българските власти по случая, е изпълнено, като решението остава в ръцете на ОАЕ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024