Повдигнаха обвинение за хулиганство срещу Минчо Спасов за спряното метро Снимка: © bTV

Прокуратурата повдигна обвинение за хулиганство на бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов заради спирането на метрото на 20 юли. Това съобщи главен комисар Георги Хаджиев от СДВР на брифинг днес.

Около 1 ч. тази нощ Спасов е бил освободен от ареста, след като в негова защита протестиращи се събраха пред Първо районно управление и блокираха движението. На бившия депутат е наложена гаранция от 1500 лв.

Заедно с Минчо Спасов към наказателна отговорност е привлечен и втори човек, а трето лице се издирва, каза Хаджиев. По данни на полицията - те са натиснали аварийния бутон за спиране на движението на влаковете на станция " СУ Св. Климент Охридски". Това било установено с разпити на свидетели и видеотехническа експертиза.

Ръководителят на "Метрополитен" Стоян Братоев каза още вчера, че група от трима души са натиснали т.нар. бутон "Безопасност", който се ползва при извънредни ситуации и изключва напрежението по линията.

Движението на влаковете в посока "Младост" бе спряно за няколко минути заради акцията. Братоев съобщи, че има видеозаписи, които показват двама по-млади и един по-възрастен мъж да активират бутона. Записите от камерите за видеонаблюдение бяха предадени в полицията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024