ПП обсъжда общите депутатски листи с ДБ за изборите на 2 април

Националният съвет на „Продължаваме промяната“ ще обсъди и одобри съвместните кандидат-депутатски листи с „Демократична България“ за парламентарните избори на 2 април, съобщи бившият председател на парламентарната група на ПП Андрей Гюров, цитиран от БНР.

ПП и ДБ вече се регистрираха в ЦИК като коалиция за предстоящия вот. Разпределението на местата по листи обаче не минава съвсем гладко - Александър Дунчев от ПП обяви публично, че може да се оттегли, защото му е отнето водаческото място в София-област и позицията е разпределена за коалиционните партньори от ДБ. Предложението е Дунчев да е на второ място в списъка с кандидати. Той не е съгласен с това и твърди, че решението на ръководството на пратията е било взето "задкулисно".

Андрей Гюров отрече обвиненията. "Не можем да говорим за задкулисие тогава, когато има излъчен преговорен екип, определят се разпределение на места и на водещи позиции, всичко това се одобрява от Изпълнителния съвет и от Националния съвет на "Продължаваме Промяната", който ще заседава на 22 февруари. Така че всички стъпки са спазени и те ще минат през одобрение през всички колективни органи на партията. Не можем да говорим за никакво задкулисие", каза той.

Вече тече срокът, в който партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, трябва да започнат да представят кандидат-депутатските си листи за 31 избирателни района. Крайната дата е 28 февруари според изборната хронограма.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Нинова видя "зависимости" на Елена Йончева, след като ДПС я номинира за евродепутат

Бившата журналистка още не е казала дали ще приеме номинацията

12:12 - 23.04.2024
Европейски дневници

ЕС иска да спре нова функция в TikTok, която плаща на потребители да гледат видеа

EK започна процедура срещу TikTok

11:35 - 23.04.2024
Важно днес

Ученички от НПМГ ще защитават проекта си в световен конкурс на НАСА

Идеята им за дрон, който предвижда пожари, ще ги отведе в космическия център на НАСА

10:49 - 23.04.2024