ПП призова кабинета да не всява страх и обяви договорен слот за LNG-танкер за октомври

Решението на служебния кабинет да свика кризисен щаб заради "хаоса и разрухата" в енергетиката беше последвано от призив на "Продължаваме промяната" да не се всява страх от страна на новата власт.

"Приоритет на служебното правителство трябва да е да осигури надеждни доставки, като колегите не трябва да забравят, че най-големият проблем на руския газ е, че може да бъде спрян по всяко време", казва от ПП.

Оттам заявяват, че договорените танкери с втечнен природен газ - за които енергийният министър Румен Христов обяви, че са "на ниво оферта" - са с около 30 долара по-евтини от европейските, като за един от корабите има и договорен слот. За ноември също има "две опции", казват от ПП и препоръчват на служебния кабинет да ги разгледа.

Те подчертават още, че не българското правителство е спряло доставките по газовия договор с Русия, а "Газпром" - "едностранно и в нарушение на договора с България".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024