ПП са готови за нови избори, но ще направят всичко възможно да не се стига до това, увери Лена Бориславова

"Продължаваме промяната" са готови за нови избори, но преди това ще направят всичко възможно да не се стигне до такъв развой. Това каза Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков, цитирана от БНР.

Тя посочи, че трябва да има действащо Народно събрание, което "да приеме онези 22 закона, които да гарантират едни 13 млрд. лв. да влязат в българските домакинства и бизнес".

По думите ѝ настоящата ситуация в парламента е сценарий, който цели да дестабилизира управлението. Бориславова посочи, че на този етап усилията на кабинета ще са фокусирани върху приемането на актуализацията на бюджета и законодателните промени, а не върху търсенето на заместници на напусналите коалицията министри. Тази седмица лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обяви, че напуска управляващата коалиция и изтегля министрите на партията от кабинета.

„Ние разчитаме на нашите колеги, които ще сложат личната отговорност към хората, гласували за тях, над партийната принадлежност. Имаме убеждението, че такива хора има в Народното събрание и те са готови да работят с нас. Все пак става въпрос за 7 млн. граждани, които разчитат на този бюджет в условия на инфлация, енергийна криза и криза с цените на горивата“, посочи Бориславова.

Изказването ѝ беше отправено по време на откриването на нов партиен офис на "Продължаваме промяната" в Ямбол. На събитието присъстваше и заместник-председателят на парламента и депутат от Ямбол Мирослав Иванов.

Той каза, че се надява новата рамка на бюджета да бъде приета, но посочи, че са възможни "популистки предложения" от страна на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", които да поставят правителството пред избор дали да се пречупи или да запази финансовата стабилност на държавата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФЬОНИКС Фарма: Да работиш с кауза за по-добро здравеопазване

Немската група откри единствен по рода си IT хъб в България, а това превърна страната в център за иновации и за нови решения в дигитализацията на здравеопазването на европейско ниво

14:20 - 27.02.2024
Важно днес

"Булсатком" вече официално е част от United Group

Сделката е финализирана след одобрението на КЗК

12:21 - 27.02.2024
Важно днес

Големият български актьор Славчо Пеев почина на 84 г.

Тъжната вест съобщи директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в публикация във Facebook.

12:00 - 27.02.2024
Важно днес

Защитен свидетели по "Осемте джуджета" е заплашван

АКФ разказа за съмнения за изнасяне на секретна информация по делото

11:31 - 27.02.2024
Европейски дневници

Европа прие нови правила за старите дрехи и обувки

ЕП подкрепи предложението за въвеждане на продуктови такси за текстила до 1 януари 2025 г

10:58 - 27.02.2024
Живот

Медицински колеж в САЩ премахва изцяло таксите след дарение от 1 млрд. долара

Дарението е вдовицата на милиардер, близък с Уорън Бъфет

09:55 - 27.02.2024
Важно днес

ГДБОП: "Червеният пират", самотен скитник заплашвал и Габриел

Освен съдия Владислава Цариградска, заплахи има и към министърът на външните работи и ротационен премиер Мария Габриел, както и към други министри.

08:10 - 27.02.2024