Снимка: © Twitter

Пред някои офиси на НАП се наблюдават големи струпвания на хора въпреки мерките за социално дистанциране по време на извънредно положение. Правилото за поне два метра разстояние между тях бива пренебрегвано пред данъчните служби. 

Опашките са предизвикани от изтичащия на 30 април срок за подаване на декларации за облагане на личните доходи. 

Посещение на офисите може да се избегне чрез използване на електронните услуги на НАП, за част от които ти е нужен персонален код (ПИК). Според статистиките на приходната агенция около 900 хиляди българи вече разполагат с такъв, а говорителят на НАП Росен Бъчваров съобщи пред БНТ, че над 80% от подадените декларации до момента са изпратени именно онлейн.

Декларациите могат да бъдат изпратени и чрез Български пощи. След като са попълнени, те се запечатват в плик и се предават на гише като "Препоръчана" пратка. От агенцията препоръчват да бъде придружена с "Известие за предоставяне", което удостоверява получаването ѝ в данъчните служби.

Бъчваров каза още, че в момента се работи по създаването на изцяло нов портал, който да бъде съобразен с най-често използваните от потребителите електронни услуги. Очаква се да бъде пуснат до края на годината.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети