Председателката на Жени ГЕРБ - начело на протеста на транспортните синдикати

Екатерина Йорданова - председател на женската организация на ГЕРБ и общински съветник с 15-годишен стаж - се оказа сред лидерите на протеста на служителите на градския транспорт в София.

Йорданова е председател и на Сдружение "Съюз на транспортните синдикати в България", които са част от КНСБ.

Протестът на служителите от градския транспорт беше насочен срещу кабинета, макар че услугата е част от общинската администрация. Настояванията са държавата да финансира дружеството от централния бюджет заради трупащия се дефицит през последните години.

Критики срещу политическата намеса в недоволството на работещите в сектора бяха отправени от "Спаси София" по-рано днес.

Борис Бонев уличи Йорданова в "морален конфликт на интереси" и я обвини, че манипулира служителите на столичния градски транспорт за партийни цели.

"До 2019 г. тя е и председател на Транспортната комисия на СОС и директно носи отговорност за катастрофалното състояние на градския транспорт в София. Нека софиянци си припомним колко корупционни скандали имаше именно в сферата на транспорта и ЦГМ, много преди пандемията и повишаването на цените на горивото", коментира той.

Преди ден Георги Кадиев (бивш член на СОС) също поиска обяснение от Йорданка Фандъкова за това, че допуска протестното шествие да затрудни трафика в града, докато се очаква голямо движение на зрелостници заради матурата по български език.

"Имам логичен отговор. Защото председател на транспортния синдикат на КНСБ е общински съветник от ГЕРБ от 2007 г. насам (шест години изкарахме заедно в СОС). Добавям, че протестира и градският транспорт, собственост на Столична община, управлявана ясно от кого. Не бил политически протестът ли? Когато и да махнем Фандъкова, все е късно", пише той в профила си във Facebook.

Екатерина Йорданова стана председател на Жени ГЕРБ през септември 2021 г. Преди това начело на формацията стоеше Ирена Соколова - бивш областен управител на Перник, която беше сменена заради скандала с водната криза в града през 2019 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024