Снимка: © Държавна комисия по хазарта

Сегашният председател на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев е бил разпитван във връзка с разследването срещу Васил Божков. Обвинен е в длъжностно престъпление в резултат на самопризнания, че е "покровителствал" бизнеса на Божков. Александър Георгиев е начело на комисията от 25 април 2019г. След разпита Георгиев е освободен срещу парична гаранция от 40 000 лева.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев заяви: "Знам, че е направил самопризнания, знам, че е съдействал на разследването, знам, че прокуратурата ще съобрази това". Гешев присъстваше на акция на прокуратурата в софийския квартал "Христо Ботев".

Предишният председател на комисията по хазарта беше Мария Филипова, която сега е зам. председател на Комисията по финансов надзор.

В ареста е един от бившите председатели на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Предстои съдът се гледа мярка за неотклонение. Прокуратурата иска Митев да остане постоянно в ареста. 

Междувременно говорителят на прокуратурата Сийка Милева съобщи, че на летището във Виена е задържан един от дългогодишните съдружници на Васил Божков. Става въпрос за Борис Бекяров, който ще чака произнасянето на австрийските власти за евентуалното му връщане в България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бургерът на бъдещето е вкусен, различен и екологичен

G burger е български и не се прави на месо

Пламен Николов: България не е имала премиер като мен досега

Изчегъртването "няма да е стратегия на правителството"

Слави Трифонов реши да изясни "тайминга" на номинацията на Пламен Николов

ИТН се разграничи от "спекулациите" около кандидатурата на Петър Илиев

“Делта” вариантът вече преобладава в България

63% от секвенираните проби са с новия вариант

Кой е Пламен Николов - новият кандидат за премиер на "Има такъв народ"

От кастинга за политици на Слави Трифонов до премиерския мандат