Председателят на ДКХ е покровителствал бизнеса на Божков Снимка: © Държавна комисия по хазарта

Сегашният председател на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев е бил разпитван във връзка с разследването срещу Васил Божков. Обвинен е в длъжностно престъпление в резултат на самопризнания, че е "покровителствал" бизнеса на Божков. Александър Георгиев е начело на комисията от 25 април 2019г. След разпита Георгиев е освободен срещу парична гаранция от 40 000 лева.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев заяви: "Знам, че е направил самопризнания, знам, че е съдействал на разследването, знам, че прокуратурата ще съобрази това". Гешев присъстваше на акция на прокуратурата в софийския квартал "Христо Ботев".

Предишният председател на комисията по хазарта беше Мария Филипова, която сега е зам. председател на Комисията по финансов надзор.

В ареста е един от бившите председатели на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Предстои съдът се гледа мярка за неотклонение. Прокуратурата иска Митев да остане постоянно в ареста.

Междувременно говорителят на прокуратурата Сийка Милева съобщи, че на летището във Виена е задържан един от дългогодишните съдружници на Васил Божков. Става въпрос за Борис Бекяров, който ще чака произнасянето на австрийските власти за евентуалното му връщане в България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024