Асен Василев откри първите преговори за съставяне на коалиционен кабинет с мандата на "Продължаваме промяната" в сектор "Енергетика". Паралелно с това започнаха и разговорите в сектор "Икономика", водени от Кирил Петков.

Разговорът на групите с експерти в двете групи беше предшестван с едноминутно мълчание заради жертвите на двата трагични инцидента от последното денонощие - пожара в дома за стари хора в с. Рояк и катастрофата на АМ "Струма", причинила смъртта на 45 туристи от Северна Македония.

Четири политически сили участват в преговорите - "Продължаваме промяната", БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ".

Сред участниците от страната на БСП са Таско Ерменков, бившите енергийни министри Румен Овчаров и Драгомир Стойнев, Любомир Денчев и Иван Айолов.

Сред представителите на "Демократична България" са бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков, Мартин Димитров, и др. Иван Хиновски и Благой Голубарев са сред експертите на "Има такъв народ". Още един бивш министър на енергетиката Васил Щонов е в екипа на "Продължаваме промяната" в преговорите.

Обсъжданията за "Енергетика" могат да се проследят на живо:

В 10 ч. започнаха и преговорите за коалиционното споразумение в частта "Икономика, където участват Кирил Петков, Даниел Лорер, Калина Константинова и Ирена Младенова от "ПП".

Петър Кънев, Румен Гечев и Димитър Данчев са представителите на БСП в преговорите.

"Демократична България" участват с Георги Ганев, Петър Василев, Кристиян Кирилов, Иван Матов.

"Има такъв народ" са представени от Пламен Данаилов, Мика Зайкова, Деляна Иванова и Любомир Каримански.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%