Премиер с морал на "улична котка"? Борис Джонсън и нежния пол Снимка: © Getty Images

Да кажеш, че партията на семейните ценности си е избрала лидер с морала на улична котка, би било обида срещу уличните котки, написа преди време дългогодишният журналист на “Дейли Мейл” Пол Дакр по адрес на Борис Джонсън за The Spectator. Като журналист с 26 годишен стаж бях убеден, че хората с проблемен морал не могат да заемат висши държавни постове, пише още той. Очевидно, докато не се появи Борис Джонсън.

Колко деца има Борис Джонсън се оказва въпрос за един милион долара. В последния ден на февруари 2020 обаче беше обявено, че е в очакване на още едно.

Новината е, че 55 годишният премиер на Великобритания е сгоден и очаква дете от 31-годишната си приятелка Кари Саймъндс, която е бивш PR на консервативната партия. Това означава, че Джонсън ще стане първият британски премиер от 250 години насам, който ще сключи брак, докато заема поста.

Семейното положение на Джонсън постави още няколко рекорда: Той беше първият премиер в британската история, поддържал отношения с жена, която не е негова законна съпруга. Борис Джонсън беше и първият британски премиер от почти половин век влязъл на Даунинг Стрийт 10 без брачен партньор.

Официално Джонсън има два предишни брака и 4 деца - двама сина и две дъщери.

До 2008 г. той беше женен за Марина Уилър, известна британска правозащитничка, с която двамата са прекарали 25 години семеен живот и която е майка на 4-те му деца. Бракът им е по-известен с изневерите на Джонсън, отколкото с продължителността си.

Преди 6 години британски съд излезе с решение, че “обществеността има право да знае, че Борис Джонсън е поддържал извънбрачна връзка с жена, която по-късно е родила момиче от него”. Историята е от 2010 година, а жената е изкуствоведката Хелън Макинтайър, която в един момент се опитва да води съдебна битка, за да запази в тайна бащата на дъщеря й.

Бащинството на Джонсън беше разкрито за първи път от „Дейли мейл“ през юли 2010 г., и след това стана обект правен спор. Ищец беше спор Хелън Макинтайър, а ответник Associated Newspapers, издател на Daily Mail. По същество делото беше заради желанието на Макинтайър да бъде защитено правото й да е анонимна.

Съдът обаче реши, че обществото има право да знае за бащинството на Борис Джонсън, по това време кмет на Лондон. И че фактът на извънбрачното му дете е пряко свързан с образа му на човек, който заема публична длъжност.

Междувременно, докато се гледа делото през 2016 година, The Guardian твърди, че в съда са представени сведения и за друго извънбрачно дете на Борис Джонсън от втора жена.

В статията за The Spectator Пол Дакр пише, че за Борис Джонсън моногамията е просто “буржоазна традиция” и споменава аборта на Петронела Уайът - британски журналист и автор. Дъщеря на покойния лейбърист Лорд Уайът и на четвъртата му съпруга, унгарката Вероника (Верушка) Бански фон Амброз. Връзката им е продължила няколко години. За нея се разбира през 2004 г. По това време Джонсън работи като журналист в The Spectator, а тя е част от екипа. Става публична благодарение на майката на Петронела, която издава Борис на медиите. Години по-късно Петронела Уайът ще каже за Джонсън - “Той иска целият свят да го обича”.

Сега Кари Саймъндс е бъдещата госпожа Джонсън.

Тя е бивш ръководител на комуникациите на Консервативна партия, завършила е театрални науки и история на изкуството. Започва да работи за Консервативната партия през 2010 г. Саймъндс е част от екипа на кампанията “BackBoris2012”, която е за преизбирането на Борис Джонсън за кмет на Лондон на изборите през 2012 г. Кари Саймъндс е била и специален съветник на двама министри, преди да стане ръководител на комуникациите на партията.

"PR Week” я обявяват за най-влиятелния британски специалист по връзки с обществеността.

Други смятат, че е "модерната сила" зад политически успех на Борис Джонсън. Двамата имат 24 години разлика.

"The Spectator" пишат за нея, че има репутацията на „интелигентна“, „комуникативна“, „трудолюбива“ и „високопрофесионална“. Дъщеря на журналист, тя знае как да "контролира историята”. Кери е дъщеря на съоснователя на The Independent Матю Саймъндс и адвокатката Джоузефин Макафий.

Доказателството за последното твърдение е и, че новината за предстоящия брак и бебе идва през нейния Инстаграм профил, който е private.

„По принцип не бих публикувала такива неща тук, но исках приятелите ми да разберат от мен.

Много от вас вече знаят, но за приятелите ми, които все още не знаят, ние се сгодихме в края на миналата година… и ще имаме бебе в началото на лятото. Чувствам се невероятно благословена“, написа Саймъндс.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Задържан е Червения пират, заплашвал съдия Цариградска и Мария Габриел

Той е разследван за заплахи срещу магистрати

21:05 - 29.02.2024
Живот

Как създатели на подкаст успяха да открият терористка, която от 30 години се укрива в Германия

Тя е бивша терористка, която от 30 години живее в нелегалност, но преди дни е заловена и арестувана благодарение на изследовател от сайта Bellingcat и двама.. създатели на подкаст.

19:25 - 29.02.2024
Важно днес

Бившето руско консулство във Варна ще бъде детска градина или общински офис

Дипломатите, които го обитаваха, бяха изгонени от България през 2022 г.

17:31 - 29.02.2024
Бизнес

Безос, Microsoft и Nvidia инвестират 675 млн. долара в стартъп за роботи с изкуствен интелект

Хуманоидните роботи ще бъдат използвани при недостиг на работна ръка

16:17 - 29.02.2024