• Apple представи четири нови телефона от новото си поколение iPhone 12;
  • Устройствата варират от компактния 12 Mini с 5,4-инчов екран, до кинаджийския iPhone 12 Pro Max, който може да снима видео в Dolby Vision HDR;
  • Това са първите смартфони на Apple, които поддържат 5G стандарт;
  • iPhone 12 ще може да се ползва и с нова технология за магнитно безжично зарядно устройство MagSafe.

21:03 ч. - И всичко за 12 Pro накратко:

Цените:

- iPhone 12 Pro - 999 долара; 12 Pro Max - 1099 долара.

12 и 12 Pro ще могат да се поръчат предварително на 16 октомври, а доставките започват от 23 октомври;

12 Мini и Pro Max ще се доставят от 13 ноември.

21:00 ч. - Apple вкарва LiDAR скенер в комплекта с камерите на iPhone 12 Pro, който може да разпознава обекти в помещенията и да се ползва при приложения за AR.

20:56 ч. Dolby Vision HDR в iPhone 12 Pro Max

Нещо, което не се среща в други телефони - Apple ще позволи снимането, монтажа, гледането и споделянето на видео във формат с 10-bit HDR и Dolby Vision HDR. Телефонът поддържа 4К при 60 fps.

20:46 ч. - Време е за Pro-серията - iPhone 12 Pro и Pro Max

Телефоните са с тройна камера, обков от неръждаема стомана и се предлагат в четири цвята: сребристо, графитено сиво, златно и синьо;

Екраните са със Super Retina XDR, 6,1-инча за 12 Pro и 6,7 инча за 12 Pro Max.

Камерите на Pro поддържат 4х оптичен зуум, a при Pro Max - 5х. Телефонът от най-високия клас разполага с нова технология за оптично стабилизиране на изображението, като се пренастройва 5000 пъти в секунда, пет пъти по-добър показател от миналогодишния флагман.

Pro Max дава възможност за снимане и редактиране на RAW изображения върху устройството.

20:45 ч. - iPhone 12 накратко:

iPhone 12 започва от 799 долара / iPhone 12 Mini - от 699 долара

20:45 ч. - iPhone 12 Mini - същите функции като 12, но с компактен размер и 5,4-инчов дисплей. Телефонът е по-малък от iPhone 8, макар че екранът му е по-голям.

20:41 ч. - Комплектът на iPhone 12 няма да съдържа адаптер за включване в електрическата мрежа, а само USB-C - Lightning кабел заради екологични съображения. Стандартните кабелни слушалки също отпадат от кутията.

20:36 ч. - Apple представя нова технология за безжично зареждане с магнитно свързване за по-добро позициониране на телефона и оптимален заряд. MagSafe идва и с няколко нови кейсове за телефона, зарядното поддържа до 15W.

Един от аксесоарите ще може да се ползва едновременно за зареждане на iPhone 12 и на смартчасовника на Apple. MagSafe ще работи само с новите модели на компанията.

20:30 ч. - iPhone 12 e с двойна камера - 120-градусова ultrawide и wide, и двете с 12 MP, с 27% подобрение на резултатите при слаба светлина. Новата функция е Smart HDR 3; технологията за машинно самообучение позолява на телефона да разпознава елементите от картината като скали, небе и др., за да променя настройките на снимката спрямо тях. Видеокамерата ще може да прави time-lapse клипове в нощен режим.

20:28 ч. - iPhone 12 идва с А14 Bionic - "най-бързият процесор в смартфон".

Чипът е с 6-ядрен CPU и 4-ядрен графичен процесор (50% по-бърз от всички други процесори, според Apple). Технологията за машинно самообучение е с двойно повече ядра от миналия модел и може да изпълнява до 11 трилиона операции в секунда.

20:27 ч. - 5G мрежата при iPhone 12 ще се изключва автоматично от iOS, ако не е необходимо да се използва, за да пази заряда на батерията. Apple са тествали 5G с 100 телекомуникационни оператори в 30 региони.

20:21 - iPhone 12 вече е тук

Телефоът е 11% по-тънък, 15% по-малък и 16% по-лек от миналогодишния флагман. Идва в пет разцветки - вкл. светло розово, червено, тъмно синьо.

Дисплеят ползва Super Retina XDR технология - "фирменият OLED" на Apple, с 460 ppi, двойно повече пиксели от iPhone 11. Резолюцията е 2532 х 1170 p.

Според презентацията - iPhone 12 има четири пъти по-добра здравина при изпускане.

20:21 ч. - 5G ще бъде въведена във всички устройства от линията iPhone 12, не само в най-високия им клас.

20:14 ч. - "От днес започва нова ера за iPhone - 5G"

"Досега хората изчакваха да видят какво представлява 5G, преди да оформят мнение за него. Ето сега 5G вече е реалност. За първи път iPhone може да използва високоскоростната 5G-мрежа на Verizon", казва ръководителят на американския телекомуникационен гигант.

Едно от приложенията, които Verizon предлагат на потребителите си с 5G, е app на Националната футболна лига, който позволява едновременно зареждане на картина от 7 различни камери на живо по време на мачовете.

Мрежата им вече ще бъде с национално покритие, като ще може да се ползва от 200 милиона души на територията на САЩ.

20:03 ч. - Тим Кук започва премиерата с ново поколение на умната колонка HomePod - Mini.

Страхотен звук, интелигентен асистент и свързаност с всички останали елементи от "умния дом" със защита на личната сигурност на потребителите - това е ангажиментът, който Apple поемат за новия Mini.

Тонколоната ползва асистента Siri, интегриран с iPhone, който позволява на устройството да замества телефона като източник на информация и като изпълнител на задачи - sms-и, календар и др.

Intercom е още една "умна" функция, която свързва всички Mini в къщата в една обща мрежа и излъчва автоматични гласови съобщения от едно помещение в друго.

HomePod Mini защитава данните на потребителите, като работи по лични заявки само ако iPhone-ът на конкретния човек е свързан в домашната мрежа.

Цена: 99 долара от 6 ноември.

20:00 ч. - Време е за #AppleEvent

iPhone 12 е на една ръка разстояние: едно от най-интересните събития за 2020 г. на пазара за мобилни устройства ще се случи на 13 октомври от 20 ч., като за първи път Apple ще представи новите си смартфони на премиера без публика.

Какви са предварителните очаквания:

- Вероятно ще видим четири модела от новата серия iPhone 12 с различни размери на екрана - iPhone 12 Mini с 5,4-инчов дисплей, iPhone 12 и 12 Pro с 6,1-инчов дисплей и 12 Pro Max с 6,7-инчов дисплек.

- Новите модели вероятно ще поддръжат новия високоскоростен 5G стандарт за мобилните мрежи. Слоганът на Apple за октомврийската премиера е "Hi, Speed".

- По-добри камери: вероятно iPhone 12 ще добави към снимачния си комплект камера с time-of-flight сензор, който помага за по-точното идентифициране на дълбочината на изображението - опция с приложение в услугите за добавена реалност и за заснемане на видео в "портретен" режим.

- Новите разцветки на телефоните включват дизайн в тъмносиво и синьо, бяло и златисто.

Цялата премиера на iPhone 12 ще може да се гледа в "Булевард България" на живо, от 20 ч.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024