Превозвачи: шофьорите са жертви на пътната инфраструктура Снимка: © Facebook/"I see you КАТ - магистрала Тракия"/Dmitar St

Шофьорите и останалите участници в движението са жертви на пътната инфраструктура в България.

Това казаха от Камарата на автомобилните превозвачи. Повод за констатацията е големият брой катастрофи по първокласни пътища.

От Камарата коментираха и кадрите запечатани от видеорегистратор, който илюстрира момента на удара между цистерна и джип край ботевградското село Скравена.

Инцидентът стана привечер на 22 август, а при удара, цистерната, пълна с 15 тона газ, изхвърли джипа от пътното платно в близките храсти. В джипа са пътували седем души, сред които и две деца.

"От кадрите ясно се вижда състоянието на пътната инфраструктура и как пътно-транспортните произшествия буквално подскачат по пътя. Не за първи път сме виждали и ние състоянието на инфраструктурата. Това е международен път, това е път Е-79, първокласен път и през него минава изключително много натоварен транзитен трафик, в това число и тежкотоварен и е недопустимо в такова състояние да се намира българската инфраструктура. Българската държава през последните месеци, да не кажа близо година, не полага никакви грижи за пътната инфраструктура"., казаха от Камарата.

Преди няколко месеца превозвачите са сигнализирали за лошия път на Витиня, но реакция от властите не е имало.

"Ние много пъти сме казвали какво препоръчваме. Първо, да започнат да се строят качествени пътища в България. Дупки, кръпки се появяват и така нататък. Това нещо в другите европейски държави защо не се случва ние не знаем?! Пътуваме в цяла Европа, но това е факт. Многократно сме попадали на пътни отсечки и участъци, които се възлагат да се строят, че да не покрият минималните изисквания за осево натоварване на тежкотоварните автомобили. Многократно сме ставали свидетели как и аварийните ленти са по-тесни и не отговарят на изискванията на магистралите, за да се спести от асфалта и от разходи на строителя", каза Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024