Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е болен от Covid-19 Снимка: © Getty Images

Президентът на Бразилия Жаир Болсонаро е с положителна проба за коронавирусна инфекция. Информацията е потвърдена пред NBC News от президентската администрация в Бразилия, а малко по-късно Болсонаро сам призна, че се е заразил с вируса.

65-годишният бивш военен е почувствал здравословно неразположение в понеделник, като има постоянна температура от 38 градуса по Целзий. Направена е снимка на белите дробове, която не е показала увреждания. Тестът му за Covid-19 обаче е положителен.

В интервю за CNN Бразилия той казва, че се чувства напълно добре и че приема хидроксихлорохин като терапия срещу заболяването.

Бразилия е една от най-тежко засегнатите държави по света от пандемията, с повече от 1,6 милиона потвърдени случая и над 65 000 починали пациенти с Covid-19.

Болсонаро многократно омаловажаваше сериозността на вируса в публичните си изяви, като отказваше да носи маска на обществени места.

Дни преди да бъде отчетена положителната му проба той се е срещал с американския посланик в Бразилия по случай 4 юли, като от снимките се вижда, че никой от присъстващите на събитието не спазва социална дистанция.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024