Принц Андрю сключи споразумение с жената, която го обвини в сексуален тормоз Снимка: © Getty Images

Британският принц Андрю няма да бъде съден, а ще плати пари на Вирджиния Джуфри по извънсъдебно споразумение.

Двамата са постигнали договорка преди началото на процеса в САЩ, който беше иницииран от американката заради обвинение в сексуално посегателство от страна на Андрю върху нея.

Искът на Джудри ще бъде оттеглен, след като получи сумата по споразумението. Размерът на обезщетението й не се съобщава.

"Принц Андрю възнамерява да направи значително дарение за благотворителната организация на г-жа Джуфри в подкрепа на правата на жертви от насилие. Принц Андрю никога не е имал намерение да увреди доброто име на г-жа Джуфри и приема, че тя е пострадала както като жертва на насилие, така и в резултат на несправедливи публични атаки", се казва в съобщението на съда по повод споразумението.

Джуфри твърди, че на 17-годишна възраст е била насилена от сина на кралица Елизабет II. Тя казва, че Андрю е един от хората, които са се възползвали сексуално от млади момичета, организирани по време на партитата на Джефри Епстийн и Гилейн Максуел. Покойният финансист и британският принц са били дългогодишни приятели. Източник от кралската фамилия твърдеше неотдавна, че принц Андрю „ще продължава да се защитава“ по делото.

Въпреки че той отрича да е имал интимни отношения с жената, репутацията му беше провалена заради отношенията му с Епстийн и Максуел.

Преди месец херцогът на Йорк остана без почетните си военни звания и беше принуден да оттегли попечителството си над редица обществени организации с решение на кралицата.

"Известно е, че Джефри Епстийн се е занимавал с трафик на множество млади момичета в продължение на години. Принц Андрю съжалява за връзката си с Епстийн и поздравява г-жа Джуфри и останалите пострадали за смелото им решение да защитават себе си и другите. Той се ангажира да покаже съжалението за връзката си с Епстийн, като подкрепи битката срещу злините на сексуалния трафик и като подпомага неговите жертви", се казва още в съдебното съобщение.

Наблюдатели на кралското семейство посочват, че извънсъдебното споразумение е дошло напълно изненадващо на фона на взаимните обвинения между двете страни в последните месеци.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Евакуираха дом за възрастни хора заради пожарите в ямболското село Воден

Пожарникари и доброволци продължават борбата с пожарите

17:43 - 17.07.2024
Политика

Първи тест за евродепутатите от България. Кой как гласува в резолюцията за Украйна?

Пълна промяна при Елена Йончева, БСП отказа да гласува помощ за Киев

17:21 - 17.07.2024