Структурата на ГЕРБ във Велико Търново използва за реклама бившия директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Той е бил поканен да се присъедини към бившия здравен министър Костадин Ангелов в предизборната кампания на ГЕРБ в областта. Двамата са посетили Петропавловския събор край Лясковец и кметството в село Вонеща вода през уикенда, се вижда от 2-минутно видео, публикувано в профила на Ангелов.

"Днес във Велико Търново имахме скъп гост. Проф. Кантарджиев уважи Националния Петропавловски събор. Хората се зарадваха на присъствието му", написа бившият здравен министър. По думите му – проф. Кантарджиев не е говорил за политика, а е отговарял на здравни въпроси и е апелирал за ваксинация срещу Covid-19.

Във Вонеща вода Кантарджиев е казал, че „обстановката в България може да се опише с три думи – завист, омраза, реваншизъм“.

Там той е трябвало да присъства и на среща със симпатизанти на ГЕРБ, водена от кмета на областния град и партиен лидер за региона Даниел Панов.

Кантарджиев беше пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров. Сега той е консултант по ваксините към Столична община.

Няколко дни след отстраняването си от директорския пост той заяви, че Кацаров е „опасен за системата на здравеопазването“.

„Плакала съм за вас“, казва в клипа жена от Петропавловския събор, обръщайки се към Кантарджиев, а той ѝ отговаря: „Как ще плачеш? Живи и здрави бъдете“.

След това бившият директор на НЦЗПБ казва (вероятно за служебния кабинет): „Нищо не направиха, за да се ваксинират хората, защото не им пука“. 


Няма място за старите кучета

На избори като на избориАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина