Протестът се премести пред "Осемте джуджета" Снимка: © Булевард България

Протестиращите срещу кабинета "Борисов 3" и срещу главния прокурор Иван Гешев се събраха пред ресторанта "Осемте джуджета", станал известен от едноименното разследване на "Антикорупционния фонд" срещу бившия магистрат Петьо Петров (Еврото).

Петров беше уличен в изнудване и опит за кражба на бизнеса на Илия Златанов (собственик на компанията за асансьори Изамет), а заведението се оказа мястото, в което той е уреждал срещи с частни клиенти и действащи висшестоящи представители на съдебната власт.

"Искахме да пием кафе, но това място е достатъчно ненормално и не може обикновени граждани да пият кафе. Само прокурори и следователи са добре дошли в него", коментира Христо Иванов (Да България), който участва в протестите.

Върху стъклата на заведението бяха разлепени лепенки, изписващи "Оставка". На място са и представители на "БОЕЦ", които в понеделник блокираха входа на Българската национална телевизия за няколко часа, както и активисти от "Антикорупционния фонд", провел разследването срещу Петьо Еврото.

По случая все още се води проверка, по която не са съобщени резултати. Единственият публичен сигнал за действие по данните за престъпление беше акцията на ГДБОП в дома на основния свидетел срещу Петров.

"Борисов знае, че пътят между това да е в услуга на Пеевски на поста премиер, и да бъде жертва на Гешев в качеството на "мечка", която развеждат на синджир, е много кратък", каза Христо Иванов. Той обвърза оставането на лидера на ГЕРБ на власт с възможността за програмиране на европейските фондове, "така че те да бъдат насочени предварително към джобовете на Пеевски".

"Затова Борисов не може да подаде оставка и възможността на Пеевски да влияе в съдебната власт е ключова. А влиянието на Пеевски да влияе в съдебната власт се илюстрира от историята на "Осемте джуджета" и Петьо Еврото", каза Иванов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

19:02 - 17.04.2024
Важно днес

Смяна на местата и в "Булгаргаз", Деница Златева вече не е изпълнителен директор

Мястото на Златева заема Веселин Синабов

18:05 - 17.04.2024
Европейски дневници

Гласуването за Европарламент е все по-важно, но интересът в България остава по-нисък

Проучване на "Евробарометър" сочи ръст на интереса към вота

17:07 - 17.04.2024
Важно днес

Наводненията в Дубай: Отменени полети и парализа по пътищата след най-тежките валежи за последните 75 г.

Валежите надхвърлят всичко, документирано от началото на събирането на данни през 1949 г.

15:31 - 17.04.2024