Снимка: © Булевард България

Протестиращите срещу кабинета "Борисов 3" и срещу главния прокурор Иван Гешев се събраха пред ресторанта "Осемте джуджета", станал известен от едноименното разследване на "Антикорупционния фонд" срещу бившия магистрат Петьо Петров (Еврото). 

Петров беше уличен в изнудване и опит за кражба на бизнеса на Илия Златанов (собственик на компанията за асансьори Изамет), а заведението се оказа мястото, в което той е уреждал срещи с частни клиенти и действащи висшестоящи представители на съдебната власт. 

"Искахме да пием кафе, но това място е достатъчно ненормално и не може обикновени граждани да пият кафе. Само прокурори и следователи са добре дошли в него", коментира Христо Иванов (Да България), който участва в протестите. 

Върху стъклата на заведението бяха разлепени лепенки, изписващи "Оставка". На място са и представители на "БОЕЦ", които в понеделник блокираха входа на Българската национална телевизия за няколко часа, както и активисти от "Антикорупционния фонд", провел разследването срещу Петьо Еврото. 

По случая все още се води проверка, по която не са съобщени резултати. Единственият публичен сигнал за действие по данните за престъпление беше акцията на ГДБОП в дома на основния свидетел срещу Петров. 

"Борисов знае, че пътят между това да е в услуга на Пеевски на поста премиер, и да бъде жертва на Гешев в качеството на "мечка", която развеждат на синджир, е много кратък", каза Христо Иванов. Той обвърза оставането на лидера на ГЕРБ на власт с възможността за програмиране на европейските фондове, "така че те да бъдат насочени предварително към джобовете на Пеевски". 

"Затова Борисов не може да подаде оставка и възможността на Пеевски да влияе в съдебната власт е ключова. А влиянието на Пеевски да влияе в съдебната власт се илюстрира от историята на "Осемте джуджета" и Петьо Еврото", каза Иванов. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Френска шампионка по джудо стана жертва на домашно насилие - но съдът пусна партньора й на свобода

Вълна от недоволство във Франция след скандала с Марго Пино и Ален Шмит

Асен Василев обвърза членството в еврозоната със съдебната реформа

"С текущата съдебна система влизането в еврозоната ще бъде сравнително сложно"

ПП номинира Бойко Рашков за вътрешен министър, но позицията му е под въпрос

Партиите обсъжда още едно ново министерство - на индустрията

47 НС може да въведе изискване за Covid-сертификати

Никола Минчев: Трябва да е ясно, че каквото правило е въведено, трябва да се отнася за всички

2289 нови случая на Covid-19, почти 20 000 дози ваксини

Вече над 123 000 души са си поставили бустерна доза от ваксината срещу Covid-19

Кирил Петков сравни "битката за прозрачност" на Бербатов с тази на ПП

Не е ясно дали го е канил за спортен министър

Цвета Караянчева остана извън 47 НС, но е готова да помага на Никола Минчев

"Aкo имa нуждa, бих пoмoгнaлa нa нoвия прeдceдaтeл, зaщoтo e мнoгo труднo, кoгaтo нямaш и пaрлaмeнтaрeн oпит"