Снимка: © bTV

Протестиращи блокираха бул. „Цариградско шосе“ при кръстовището с ул. „Павел Красов“. Това се случи около 16:30 ч. днес, а гражданите зад демонстрацията са жители на кв. „Горубляне“, които искат изграждане на велоалея и тротоар по протежението на бул. „Самоковско шосе“ до Южната дъга на Околовръстния път, както и на пенсионерски клуб и детска площадка.

"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание - правим го само заради това и ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането на строителството на пенсионерския клуб, стартиране на строителство на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Също така настояваме за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър", каза един от организаторите на протеста Янита Тарабанова, цитирана от БНР.

Протестиращите блокираха движението и в двете посоки при разклона за квартал "Дружба " и квартал "Горубляне". Полицията пренасочва автомобилите по обходни маршрути.

Очакванията са ключовото кръстовище да остане блокирано до 18:00 часа, след което хората направят шествие по "Цариградско шосе" до площад "Независимост", където за 19:00 ч. е насрочен 102-ия пореден антиправителствен протест.

Булевард "Цариградско шосе" ще остане блокиран поне за час, добави Тарабанова. "Първите две седмици - един час. Ако продължават да не ни обръщат внимание, ще затваряме за по-дълго, докато не започне строителство".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства